5 Μαΐου 2023

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 5.5.2023

Προεκλογική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ: Πτυχία χωρίς διάβασμα, μόνο με μια ψήφο! Στο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24", με αφορμή την "
κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια" που υπόσχεται.

Θα μπορούσε βέβαια να υποσχεθεί και αυτό: Πλήρη σύνταξη άμεσα, χωρίς εξετάσεις, χωρίς δουλειά, χωρίς αίτηση! Φτάνει να ξέρεις τι πρέπει να ψηφίσεις! Αυτά, στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Ως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμεύεται ότι αυτή θα είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα ληφθούν, εφόσον εκλεγεί "προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ" στις φετινές εκλογές.
Ειδικότερα, απαντώντας ζωντανά σε ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής ως «παράλογη» και «ανήθικη», κατηγορώντας μάλιστα τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι με το εν λόγω μέτρο «κόβουν» 20.000 νέους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, «με στόχο να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κολλέγια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου