6 Μαΐου 2023

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.5.2023

Βρετανία: Ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς.
Οκτώ μήνες αφότου έγινε βασιλιάς, ο Κάρολος Γ' στέφθηκε σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής ενώπιον σχεδόν 2.300 προσκεκλημένων. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του Καρόλου Γ'. Λίγο νωρίτερα, ο μονάρχης ορκίστηκε να υπηρετεί τους υπηκόους του και να προστατεύει την Εκκλησία της Αγγλίας της οποίας είναι ο ανώτατος ηγέτης. Η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου Γ', στέφθηκε σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, λίγο μετά τη στέψη του μονάρχη. Η 75χρονη βασίλισσα, που έχει χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 1996. ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ:
- Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί σήμερα στις 18:30 και θα μιλήσει στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την πόλη της Χαλκίδας και θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών. Στις 19:00 θα προβληθεί συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.
- Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε πολίτες των Γρεβενών απηύθυνε νέα πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση, και τόνισε πως αν ο κ. Μητσοτάκης είχε πειστικά επιχειρήματα για τους ψηφοφόρους θα δέχονταν την πρόσκληση.

Δημοσκόπηση GPO: Δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση GPO για «ΤΑ ΝΕΑ» η ΝΔ ανέκτησε το χαμένο έδαφος μετά την τραγωδία στα Τέμπη, συγκρατημένα ανοδική και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, σταθερό το ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα να καταγράφει ένα 33% (από το 29,5% της μέτρησης του Μαρτίου και το 32,8% του Απριλίου). Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 27,1% (από το 25,6% της μέτρησης του Μαρτίου και το 26,9% του Απριλίου). Στην τρίτη θέση, με 9% είναι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τέταρτο το ΚΚΕ με 6,2%, ενώ στο 3,2% μετρήθηκε το ΜέΡΑ25 και στο 3,1% η Ελληνική Λύση.
Σύμφωνα με την GPO, στην επόμενη Βουλή είναι αυξημένες οι πιθανότητες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνούν τον πήχη των 151 εδρών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, καθώς στη νέα μέτρηση συγκεντρώνουν αθροιστικά 154 έδρες (ΝΔ 121 – ΠΑΣΟΚ 33). Υπολογίζεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει 100 βουλευτές, το ΚΚΕ 27, το ΜέΡΑ25 θα φτάσει τους 12 και η Ελληνική Λύση τους 11. Ενας θεωρητικός συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, μια «κυβέρνηση των ηττημένων» δεν βγάζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφου συγκεντρώνει μόνο 145 βουλευτές. tanea.gr, Protagon.gr

Ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, εισήχθη σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα», μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη θεραπεία του καρκίνου που πάσχει τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου