6 Μαΐου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.5.2023

Διαμάχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια τελευταία προσφορά: Αυτός να πάρει την περιόδο της (πρώτης συζύγου του Ανδρέα) Μαργαρίτας (τα πρώτα και πολλά μαχητικά του χρόνια), και ο Νίκος Ανδρουλάκης την περίοδο της (τελευταίας σύζύγου του Ανδρέα) Μιμής! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Σχολιάζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει και μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου και διεκδικεί την ιστορία του.
Την Τετάρτη, όταν σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε το κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης από την «προοδευτική κυβέρνηση», το ονόμασε «Συμβόλαιο Αλλαγής» χρησιμοποιώντας τα βασικά συνθήματα και διακηρύξεις του Ανδρέα «Αλλαγή» και «Συμβόλαιο με το Λαό».
Αντιδρώντας ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία».
Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας στις κατηγορίες ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τα συνθήματα της δεκαετίας του '80», σχολίασε ότι τα συνθήματα αυτά για την «αλλαγή» δεν αποτελούν «ιδιοκτησία κανενός, ανήκουν σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Δείτε και αυτό: Προεκλογικές ατάκες της Ημέρας 5.5.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου