16 Ιουλίου 2023

Οι πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου για το 2023


Ανακοινώθηκαν τα φετινά αποτελέσματα των Telegraph Travel Awards, με τη Νότια Αφρική στην πρώτη θέση, την οποία κατείχε σταθερά η Νέα Ζηλανδία. Θαυμάσια είναι τα νέα και για την Ελλάδα, που έρχεται δεύτερη στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, και ενδέκατη στην παγκόσμια κατάταξη των προτιμήσεων ενός κατ΄εξοχήν αγγλοσαξονικού κοινού. Από το Protagon.gr:

Φωτογραφία επάνω αριστερά: Καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες στο Εθνικό Πάρκο Kruger, στη νικήτρια της φετινής λίστας Νότια Αφρική (Shutterstock) Πηγή: Protagon.gr

Σχεδόν 30.000 αναγνώστες ψήφισαν φέτος για την ανάδειξη των Telegraph Travel Awards 2023, τα οποία σε 20 κατηγορίες καλύπτουν τα πάντα, από ταξιδιωτικούς προορισμούς και ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας, ακόμη και εταιρείες σκι. 

Αλλά η πιο αποκαλυπτική κατηγορία είναι αυτή που αναδεικνύει την πιο αγαπημένη χώρα του αναγνωστικού κοινού. Κάθε χρόνο οι αναγνώστες του Telegraph Travel, ενός από τα πιο ενημερωμένα και εντυπωσιακά ταξιδιωτικά ένθετα εφημερίδας στον κόσμο, ψηφίζουν παρέχοντας μια σαφή εικόνα για τη γωνιά του πλανήτη στην οποία προτιμούν να ταξιδεύουν οι Βρετανοί και τι τους αρέσει εκεί. Αυτή η εικόνα ήταν εντυπωσιακά σταθερή την τελευταία δεκαετία, που υπήρχε μόνο ένας πρώτος νικητής, πάντα η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα που λατρεύεται από τόσο πολύ κόσμο ώστε δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο πρωταθλητής.

Φέτος όμως κάτι έχει αλλάξει, γράφει στην Telegraph ο ταξιδιωτικός συντάκτης της εφημερίδας Κρις Λεντμπέτερ. Αυτά είναι τα πρώτα Telegraph Travel Awards, που διοργανώνονται από το 2019, εξαιτίας της Covid. Η πανδημία επηρέασε τα αποτελέσματα των βραβείων, όχι μόνο ως προς την άνοδο μιας «νέας» χώρας στον θρόνο, της Νότιας Αφρικής, που υποβίβασε τη Νέα Ζηλανδία στη δεύτερη θέση, αλλά και την εγκατάλειψη άλλων προορισμών που, αν και δημοφιλείς πριν από το 2020, ήταν λιγότερο προσβάσιμοι τελευταία. 

Για παράδειγμα, το Μπουτάν, ένας μαγικός προορισμός, τέταρτος το 2019, εξασφάλισε τόσο λίγες ψήφους το 2023 που δεν κατάφερε να μπει καν στη λίστα· το ίδιο συνέβη και με τη Μιανμάρ (έκτη το 2018), το Νεπάλ (22ο το 2019) και άλλες χώρες όπως το Ουζμπεκιστάν, η Γεωργία, η Μαδαγασκάρη, η Τυνησία, η Νότια Κορέα και η Γκάμπια. Φυσικά, δεν φταίει για όλα η πανδημία. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν ήταν ποτέ πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και είναι προφανής η αιτία για το γεγονός ότι από την 62η θέση το 2019 βρέθηκε εκτός κατάταξης το 2023. Πιο μυστηριώδης, ίσως, είναι η συνεχιζόμενη μείωση της προτίμησης στις Ηνωμένες Πολιτείες· νικήτριες το 2011, οι ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα στην 36η θέση, πίσω από την Ισλανδία (2η), τον Ισημερινό (26η) και την Κούβα (33η).

Ελλάδα: Hλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Θριαμβευτική άνοδος της Ελλάδας. Η χώρα μας συγκαταλέγεται φέτος ανάμεσα σε εκείνες που έχουν αναρριχηθεί ταχύτατα τα τελευταία χρόνια: η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2023, έχοντας καλύψει 18 θέσεις από την 29η θέση που βρισκόταν το 2014, την 21η το 2018 και τη 18η το 2019. Ακόμη, η Ελλάδα είναι δεύτερη στην κατάταξη με τις πιο αγαπημένες χώρες της Ευρώπης, όπου πρώτη έρχεται η Ιταλία και ακολουθούν οι Νορβηγία, Ισλανδία, Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία και Σλοβενία...

Οι 10 πιο αγαπημένες χώρες του κόσμου για το 2023 Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε την παγκόσμια δεκάδα του 2023, με τις πιο αγαπημένες χώρες σε πέντε διαφορετικές ηπείρους· μέσα σε παρένθεση, η θέση της καθεμίας στην προηγούμενη κατάταξη, του 2019. 
  • 1η Νότια Αφρική (5η το 2019) 
  • 2η Νέα Ζηλανδία (1η) 
  • 3η Μαλδίβες (3η) 
  • 4η Ιαπωνία (2η) 
  • 5η Αυστραλία (8η) 
  • 6η Ιταλία (10η) 
  • 7η Κένυα (21η) 
  • 8η Ινδία (15η) 
  • 9η Κόστα Ρίκα (11η) 
  • 10η Μποτσουάνα (6η) 
Αμέσως μετά, στη θέση Νο 11, έρχεται η Ελλάδα – από τη 18η θέση που είχε βρεθεί το 2019. Με λίγη προσπάθεια, εξάλλου, μπορεί και η χώρα μας να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Πηγή: Protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή