23 Αυγούστου 2023

Σκίτσα για τις πυρκαγίες τον Αύγουστο του 2023

Σε πύρινο κλοιό και σήμερα η χώρα, καθώς πολλές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επίγειες και τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Εδώ, η πύρινη λαίλαπα από τη σκοπιά των σκιτσογράφων, σε 10 σκίτσα τους, κάποια και με "πολιτικές αιχμές", που δημοσιεύτηκαν τις δυο τελευταίες ημέρες (22 και 23.8.2023).

Επάνω αριστερά: Δεν επαρκούν τα μέσα, ο Μητσοτάκης όμως προσπαθεί, συγκλονίζεται κι άλλο! Αυτά στο σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη.

"Όχι, δεν θέλουμε να μάθουμε να ζούμε μ' αυτό!" Του Αρκά στο "ARKAS -The Original Page":

"Όλα υπό έλεγχο" φαίνεται να λέει ο Κυριάκος 
Μητσοτάκης (που γίνεται καπνός!) στο σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου. "Η σκληρή πραγματικότητα έχει βαρύ χέρι και δεν χαμπαριάζει από επικοινωνιακές πολιτικές και πρόθυμα ΜΜΕ. Αυτο αφορά όλα τα κόμματα εξουσίας" γράφει ο σκτσογράφος στη σχετική ανάρτησή του στο facebook:

Στην Αττική δυστυχώς η φωτιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Φυλής μπήκε σήμερα μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. 
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στον Εβρο, με δύο μέτωπα, στην Αλεξανδρούπολη και το δάσος της Δαδιάς, όπου χθες εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι 18 άνθρωποι, κατά πάσα πιθανότητα «πρόκειται για μετανάστες που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα».
Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς μέτωπα παραμένουν ενεργά μεταξύ άλλων σε Ροδόπη, Φθιώτιδα, Βοιωτία κλπ.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών.

Καίγεται και το "επιτελικό κράτος". Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (22.8.2023):

Ο Μητσοτάκης ως ... Νέρωνας! Κακίες! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com:

Ο πλανήτης, με τον καπνό από τις φωτιές στην Ελλάδα να σχηματίζουν SOS. Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο":

Ο χάρος σέρνει τον χορό στα αποκαϊδια... Σκίτσο του Soloup (Αντωνη Νικολοπουλου):

Μήνυμα από το 112: Εγκαταλείψτε όχι μόνο την περιοχή αλλά και το ... σκίτσο! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

Η φωτιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Φυλής μπήκε σήμερα μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Εδώ, τι μουσική θα έβαζε ο Κόπολα; Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Υπάρχουν και αυτοί, οι εντελώς αθώοι... Σκίτσο του Αρκά στο "ARKAS -The Original Page":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου