24 Αυγούστου 2023

Παγκόσμιος Πρωταθλητής με άλμα στα 8,52μ ο Μίλτος Τεντόγλου

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε την τεράστια ανατροπή στο έκτο και τελευταίο άλμα του και με 8,52μ πέρασε το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκό Γέιν Πίνοκ με 8,50μ. και στην τρίτη τον Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) με 8,27μ.

Ο Τεντόγλου μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και από το πρώτο του άλμα «πέταξε» στα 8,50μ. Η δεύτερη προσπάθεια του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι ήταν άκυρη, για να δει στη συνέχεια τον Τζαμαϊκανό Γέιν Πίνοκ να πιάνει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύτερο άλμα του και να περνά στην πρώτη θέση καθώς είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,40 μ.) από τον Έλληνα άλτη.

Στην τρίτη του προσπάθεια, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο σημείωσε 8,39μ. παραμένοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκατοστό, καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε 8,40μ. στην πρώτη προσπάθεια του.

Άκυρο ήταν και το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου, ενώ στην προτελευταία προσπάθειά του, ο Έλληνας άλτης έπιασε τα 8,30μ. 

Στην έκτη και τελευταία ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε το άλμα που έψαχνε και με 8,52μ. ανέβηκε στην κορυφή!

Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας άλτης είναι εν ενεργεία πρωταθλητής σε παγκόσμιο (κλειστό και ανοικτό), ευρωπαϊκό (κλειστό και ανοικτό) και Ολυμπιονίκης.

«Χάλκινη» η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην στο Παγκόσμιο

Νωρίτερα σήμερα Πεμπτη, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Η Eλληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 2:43:22, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ, και κατέλαβε την τρίτη θέση. Πρώτη ήταν η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ, η οποία τερμάτισε σε 2:38:40, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, ενώ τη δεύτερη θέση με χρόνο 2:40:52 κατέλαβε η Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν από το Περού.

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Τεντόγλου – Ντρισμπιώτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για τα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη. Σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε:

Prime Minister GR @PrimeministerGR
Θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και στην «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία. Σας ευχαριστούμε 
10:46 μ.μ. · 24 Αυγ 2023
·
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου