30 Αυγούστου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 30.8.2023

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  ο Στέφανος Κασσελάκης με μια προσεγμένη ανάρτησή του στα social media, χωρις τη χρήση της γνωστής ξύλινης κομματικής γλώσσας. Έβαλε χρώμα και τάραξε τα λιμνάζοντα ιδεοληπτικά νερά στον ΣΥΡΙΖΑ. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Είναι μόλις 35 ετών, αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, χωρίς κομματική προϋπηρεσία, ο Στέφανος Κασσελάκης. 

"Το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα. Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο. Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα" μας λέει.

Και είναι σύγχρονος, κοσμοπολίτης, πολύγλωσσος, ταξιδεμένος, χωρίς ιδεοληψίες και μανίες καταδίωξης, με ένσημα κολλημένα στην καρτέλα του, όχι κομματικός υπάλληλος ή παιδάκι του σωλήνα. Ίσως, ένας αντίπαλος αξιώσεων απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο χρόνος θα δείξει αν καταφέρει και πετύχει τον πρώτο, όχι και τόσο εύκολο, στόχο του.

Η ανάρτησή του στο facebook:
Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι.
Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988.
Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.
Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας.…
Δείτε περισσότερα

Επικριτικός στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Action 24. «Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Δυστυχώς, διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του Instagram. Των πολιτικών που γίνονται ξαφνικά γνωστοί από τα πάνω, δεν έχουν σχέση με την κοινωνία, διατυπώνουν τις απόψεις τους όχι πάντα με σαφήνεια, είναι περιηγητές κομμάτων» είπε μεταξύ άλλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου