28 Αυγούστου 2023

Τα «Παράξενα» της Ημέρας 28.8.2023

Η Νορβηγία χτίζει φράχτη για να μη «μεταναστεύουν» οι τάρανδοί της στα ρωσικά βοσκοτόπια.


Στην Ολλανδία χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν τα φλογερά μαλλιά τους στο ετήσιο φεστιβάλ κοκκινομάλληδων!

Νορβηγία: Χτίζει φράχτη για να μη «μεταναστεύουν» οι τάρανδοί της 

Η Νορβηγία ξαναχτίζει έναν ρημαγμένο φράχτη χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ρωσία προκειμένου να σταματήσει τις… παράνομες εξόδους των ταράνδων που «μεταναστεύουν» για βοσκήσουν στα ρωσικά λιβάδια. Τα τακτικά αυτά πηγαινέλα θα ήταν ουσιαστικά ανώδυνα, αν το Όσλο δεν υποχρεούτο να αποζημιώνει τη Μόσχα για την απώλεια χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές, από την αρχή του χρόνου 42 τάρανδοι έχουν περάσει τα σύνορα αναζητώντας καλύτερα βοσκοτόπια.
Ο φράχτης για τους ταράνδους στα σύνορα Νορβηγίας – Ρωσίας που κατασκευάστηκε το 1954, έχει μήκος 150 χιλιομέτρων, αλλά ένα τμήμα του επτά χιλιομέτρων θα πρέπει να αντικατασταθεί κάτι που αναμένεται να κοστίσει περί τα 350.000 δολάρια (3,7 εκατομμύρια κορώνες).
Επιπλέον, η Ρωσία ήδη διεκδικεί περίπου 50.000 κορώνες (4,700 δολάρια) για κάθε τάρανδο που περνά τα σύνορα για να βοσκήσει στις καταπράσινες εκτάσεις του φυσικού καταφυγίου Pasvik Zapovednik στην επαρχία Μουρμάνσκ, αλλά και το εφάπαξ ποσό των 4,4 εκατ. δολαρίων για τις ημέρες που τα μεγάλα αυτά ελάφια της Αρκτικής τρέφονταν ανεμπόδιστα στα βοσκοτόπια του φυσικού αυτού καταφυγίου.
Από τα 42 ζώα που διαπιστώθηκε πως είχαν περάσει τα σύνορα, τα 40 μεταφέρθηκαν πίσω και σφαγιάστηκαν υπό το φόβο επιστροφής τους στη Ρωσία... 
Πηγές: Associated Press, kathimerini.gr

Ολλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι στο ετήσιο φεστιβάλ κοκκινομάλληδων

Η πόλη Τίλμπουργκ της Ολλανδίας πλημμύρισε από… κόκκινα κεφάλια, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο ετήσιο Φεστιβάλ Κοκκινομάλληδων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 5.000 άνθρωποι από διαφορετικές χώρες έδωσαν το «παρών» στο φεστιβάλ που περιλάμβανε μεταξύ άλλων εργαστήρια για μέικαπ και φροντίδα δέρματος, φωτογραφίσεις, μουσική και άλλες εκδηλώσεις.
«Δεν νιώθω πια μόνος. Αισθάνομαι κομμάτι κάτι μεγαλύτερου» παραδέχτηκε στο Reuters ο Λίαμ Χάντερ από τη Σκωτία που, όπως πολλοί άλλοι φυσικοί κοκκινομάλληδες, έχει βιώσει μπούλινγκ για το ιδιαίτερο χρώμα των μαλλιών του.
Οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά αποτελούν το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που φτάνει έως και το 6% στις περιπτώσεις ατόμων με καταγωγή από τη βόρεια-βορειοδυτική Ευρώπη.
Το ολλανδικό τριήμερο φεστιβάλ ξεκίνησε τυχαία όταν ο ερασιτέχνης ζωγράφος, Μπαρτ Ρούβενχορστ έβαλε μια διαφήμιση σε τοπική εφημερίδa το 2005, ζητώντας 15 μοντέλα με κόκκινα μαλλιά.
Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν 150 άνθρωποι κι ο Ρούβενχορστ, όχι κοκκινομάλλης ο ίδιος, αποφάσισε να φωτογραφίσει όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Η συγκέντρωση αποδείχτηκε μια απροσδόκητη επιτυχία, προσελκύοντας τόση προσοχή ώστε οι διοργανωτές αποφάσισαν να την καθιερώσουν ως ετήσιο φεστιβάλ.
Πηγές: Reuters, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου