28 Αυγούστου 2014

Υπόσχεση Τσίπρα σε γαλάζια βουλευτή

Υπάρχουν και πολιτισμένοι, ευχάριστοι και πνευματώδεις διάλογοι μεταξύ πολιτικών διαφορετικών κομμάτων. Ένα τέτοιο διάλογο, με αρκετή δόση χιούμορ, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της βουλευτού Καστοριάς της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου, σε πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες τότε που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε να επισκεφθεί το Αγιον Ορος και η γαλάζια βουλευτής τη Χαλκιδική, μας παρουσιάζει "Το Βήμα". 
Αντιγράφουμε το σχετικό διάλογο στη συνέχεια:

«Καλημέρα σας, κύριε Τσίπρα, δεν νομίζω ότι με γνωρίζετε, αλλά είμαι η Μαρία Αντωνίου, βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά. Εγώ χαίρομαι πάντως που σας γνωρίζω έστω και στο αεροπλάνο, αφού δεν έτυχε στη Βουλή» του είπε, τείνοντας μάλιστα το χέρι της για χειραψία. 
Ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία: «Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαμαράς σάς γνωρίζει αφού είστε βουλευτής της ΝΔ» της είπε χαμογελώντας. 
Και αφού τελείωσαν με αυτόν τον τρόπο οι συστάσεις, η Μαρία Αντωνίου φάνηκε ότι ήθελε κουβέντα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ακουσα ότι πάτε στο Αγιον Ορος. Αληθεύει; Μα γιατί πάτε;» ρώτησε τον κ. Τσίπρα. 
Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ούτε λεπτό να εγκαταλείπει το χαμόγελο από τα χείλη του, της είπε: «Ναι, όντως πάω στο Αγιον Ορος. Και ξέρετε γιατί πάω; Για να μπορείτε να πηγαίνετε και εσείς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση». Σαν βόμβα έσκασαν στο αεροπλάνο τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα περί... «αβάτου». 
Η γαλάζια βουλευτής, αντί άλλης απαντήσεως, έβγαλε έναν παρατεταμένο αναστεναγμό λέγοντας: «Δηλαδή, κύριε Τσίπρα μου, ποτέ. Ποτέ δεν θα μπορέσω να πάω έτσι όπως μου τα λέτε στο Αγιον Ορος». 
Ο κ. Τσίπρας όμως ήθελε να τελειώνει αυτή η συζήτηση και της είπε: «Αφού είστε από την Καστοριά, θα σας ζητήσω να μου προσέχετε τον Διαμαντόπουλο» (σ.σ.: είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αυτοχαρακτηριστεί αντιεξουσιαστής). 
Τότε ήταν η σειρά της κυρίας Αντωνίου να ξεσπάσει: «Εγώ να τον προσέχω; Γιατί δεν τον προσέχετε εσείς;». 

Πηγή: www.tovima.gr 27.08.2014
Περισσότερα στο:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=626041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου