17 Αυγούστου 2014

Περίεργα: Γιατί μπουγελώθηκε ο Μπιλ Γκέιτς;

Δείτε το video στη συνέχεια.

Την πρόκληση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, του ιδιοκτήτη του Facebook, που συμμετείχε στην καμπάνια στην οποία καλούνται πλούσιοι και μη να μπουγελωθούν για καλό σκοπό, για να βοηθήσουν το ίδρυμα για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης, αποδέχτηκε ο μεγιστάνας ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Η εμπλοκή του Γκέιτς ξεκίνησε από τον Ζάκερμπεργκ, που αναπτύσσει ιδιαίτερα φιλανθρωπική δράση και ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα να αποδεχτεί αντίστοιχη πρόκληση για μπουγέλωμα από τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι.

Ετσι ο δημιουργός του Facebook πρώτα μπουγελώθηκε και έπειτα κάλεσε συγκεκριμένα τον Μπιλ Γκέιτς να κάνει το ίδιο εντός 24 ωρών ή να δωρίσει 100 δολάρια στο ίδρυμα για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης, ή καλύτερα να κάνει και τα δύο για να διαδώσει το μήνυμα, συμμετέχοντας σε αυτή την αλυσιδωτή καμπάνια στην οποία ο ένας καλεί τον άλλον σε μια ψυχρολουσία κ.ο.κ.


Και ο ιδρυτής της Microsoft όχι μόνο αποδέχτηκε την πρόσκληση αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: σχεδίασε και έφτιαξε μια κατασκευή για εύκολο μπουγέλωμα και προτού μπουγελωθεί κάλεσε άλλους τρεις ανθρώπους, τον Ελον Μασκ της εταιρείας SpaceX τον επιμελητή των συνεδρίων TED Κρις Σάντερσον και τον οικοδεσπότη του American Idol Ράιαν Σίκρεστ να συμμετάσχουν.


Πηγή: tanea.gr 17.08.2014
http://www.tanea.gr/news/world/article/5150296/giati-mpoygelwthhke-o-mpil-gkeits/

4 σχόλια:

  1. Διαβάζω πως για τον ίδιο σκοπό "μπουγελώθηκαν" ακόμη και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μία ακόμη απόδειξη της δύναμης των social media...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης διαβάζω πως και Έλληνες ηθοποιοί και δημοσιογράφοι κλπ συμμετέχουν στο Ice Bucket Challenge, στο μπουγέλωμα που γίνεται για καλό σκοπό. Χθες είχε σειρά η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία με τη σειρά της προκάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη! Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι αποδέχτηκε, με τη σειρά του, την πρόκληση: έγινε μούσκεμα, ρίχνοντας στο κεφάλι του έναν κουβά παγωμένο νερό για να ενισχύσει τους σκοπούς μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας Λου Γκέρινγκ.
    Στη συνέχεια έριξε το γάντι στον ποδοσφαιριστή Ρομπέρτο Μπάτζιο και σε όλους τους διευθυντές ιταλικών εφημερίδων, καλώντας τους να τον μιμηθούν.
    Σημειώνεται ότι ο Ρέντσι "προκλήθηκε" από τον τραγουδιστή και σταρ της ιταλικής τηλεόρασης Φιορέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή