13 Αυγούστου 2014

DW: Πού κάνουν διακοπές φέτος οι Γερμανοί;

από τη Deutsche Welle

H «επιστροφή» της Ελλάδας
Η Ελλάδα κάνει φέτος δυναμικό «comeback» στον τουρισμό, κι αυτό αντανακλάται στις φετινές προτιμήσεις των Γερμανών. Οι τουριστικές αποτυχίες των πρώτων χρόνων της κρίσης (2010-2012) δείχνουν να ξεπερνιούνται.

Σύμφωνα με εκθέσεις τουριστικών πρακτόρων η ζήτηση φέτος αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το 2013. «Ελλάδα, ο μεγάλος νικητής του φετινού καλοκαιριού» αναφέρουν οι Thomas Cook και Alltours.
 
Μαγιόρκα, το «δέκατο έβδομο κρατίδιο»
Τέσσερα εκατομ. Γερμανοί καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι στη Μαγιόρκα για διακοπές, που είναι γνωστή... ως το 17ο κρατίδιο της Γερμανίας! Πουθενά αλλού δεν ξοδεύεται τόσο «γερμανικό χρήμα» όσο στο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων. Η Μαγιόρκα απέχει αεροπορικώς από τη Γερμανία μόλις δύο ώρες, ενώ οιονεί επίσημη γλώσσα θεωρούνται τα γερμανικά. 

Ισπανία, η αγαπημένη 
Εδώ και χρόνια η Ισπανία αποτελεί την πλέον αγαπημένη χώρα των Γερμανών για θερινές διακοπές. Περίπου δέκα εκατομ. γερμανοί τουρίστες ταξιδεύουν κάθε χρόνο με προορισμό την Ιβηρική Χερσόνησο: για μπάνιο στην Costa Brava ή στην Costa del Sol αλλά και για ιστορικές περιπλανήσεις όπως πχ. στην Sagrada Familla της Βαρκελώνης ή στο Museo del Prado της Μαδρίτης. 

Τουρκία, η οικονομική λύση
Η Τουρκία επωφελήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από την κρίση στις χώρες της Β. Αφρικής. Την ίδια περίοδο στη χώρα επενδύθηκαν μεγάλα ποσά στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, τα οποία πλέον αποδίδουν και στην πράξη καρπούς. «Την Τουρκία προτιμούν τουρίστες που θέλουν να κάνουν πολυτελείς διακοπές σε προσιτές τιμές» εκτιμά ο ταξιωτικός πράκτορας Βίλι Φεερχούβεν από την Alltours. 

Εξωτικές αποδράσεις 
Μόλις το 7% των γερμανών ταξιδιωτών επιλέγει το καλοκαίρι μακρινά ταξίδια. Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται η Δομηνικανή Δημοκρατία (φωτογραφία), oι Μαλδίβες και η Σρι Λάνκα αλλά και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Το χαμηλό ποσοστό οφείλεται στην υψηλή τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και στον ανταγωνισμό από τα πακέτα προσφορών για τη Μεσόγειο. 

Στο βασίλειο των Μάγια...
Στους κορυφαίους υπερπόντιους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών ανήκει και το Μεξικό, για χαλάρωση, χορό και καλό φαγητό. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του πολιτισμού των Μάγια, ενώ το νέο Μουσείο των Μάγια στο Κανκούν αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης. Στα αποτρεπτικά στοιχεία των ταξιδιών στο Μεξικό συγκαταλέγεται η αυξημένη εγκληματικότητα.

Νότια Αφρική... χωρίς τζετ λαγκ
Το Κέιπ Τάουν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Αφρικής. Τα εντυπωσιακά κύματα στο Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας προσελκύουν κάθε χρόνο φιλους του σερφ από όλο τον κόσμο. Επίσης η Ν. Αφρική βρίσκεται στην ίδια ζώνη ώρας με τη Γερμανία, κάτι που βλέπουν συχνά οι Γερμανοί θετικά, αφού αποφεύγεται έτσι το τζετ λαγκ.

Στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα

Για όσους δεν θέλουν να φύγουν το καλοκαίρι από τη Γερμανία ή για όσους δεν μπορούν, μια καλή και ασφαλής επιλογή είναι πάντα η Βόρεια Θάλασσα. Φέτος ένας στους τρεις Γερμανούς θα μείνει στη Γερμανία για θερινές διακοπές κι έτσι οι βόρειες παραλίες της αποτελούν προσφιλείς προορισμούς. Το ίδιο και το νησί Ζυλτ. 

Ορεινές διαδρομές στις Άλπεις 
Αλλά και για τους λάτρεις του βουνού η Γερμανία προσφέρεται ορεινές περιηγήσεις στις Άλπτες, στο νότιο τμήμα της χωρας. Βόλτες σε δάση και πεδιάδες αλλά και στάσεις δροσιάς σε λίμνες είναι ό,τι καλύτερο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και της φύσης. 

Κείμενο: Iveta Ondruskova | Σύνταξη: Δήμητρα Κυρανούδη

Πηγή:www.dw.de (Deutsche Welle)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου