22 Αυγούστου 2014

Περίεργα: Τουρίστες κυκλοφορούν ολόγυμνοι στη Βαρκελώνη

 Στην αρχή, κάπου στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, ήταν απλώς «μια ακόμη καλοκαιρινή τρέλα» στην όμορφη, τουριστική Βαρκελώνη και λίγοι έδειξαν να ενοχλούνται. Με τον καιρό όμως το «φαινόμενο» πήρε διαστάσεις και αυτές τις ημέρες έγινε τόσο ενοχλητικό που προκάλεσε, την περασμένη Κυριακή και χθες Πέμπτη, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Βήμα", για μικρό-ομαδες ολόγυμνων Ιταλών τουριστών, ανδρών αλλά και κοριτσιών, που τριγυρνούν αμέριμνοι στους δρόμους και τις πλατείες της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε κόσμο, τις περισσότερες φορές μισομεθυσμένοι, συνήθως τραγουδώντας ή μάλλον ξεφωνίζοντας άναρθρα. 

Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί αλλά οι κοπέλες από την Αγγλία και τις σκανδιναβικές χώρες. 

«Έχουν τόσο ξεθαρρέψει από την ανοχή μας που δεν διστάζουν να μπουν ακόμη και σε σουπερμάρκετ», είπε «καταγανακτισμένη» μια γυναίκα. Η αστυνομία δεν επεμβαίνει, ίσως γιατί δεν θέλει να θίξει τον τίτλο της πόλης ως «βασίλισσας του ισπανικού τουρισμού» με περισσότερους από 7.5 εκατ. τουρίστες πέρυσι. 


Οι τουρίστες θορυβούν, συμπεριφέρονται «ωσάν να μην υπάρχει κανένας άλλος» και αδιαφορούν για τη μεταμεσονύχτια ησυχία. «Ζω σε ένα μικρό διαμέρισμα, έχω τρία παιδιά, έχω τον άντρα μου άνεργο, φαγητό μας είναι το συσσίτιο και πρέπει να ακούω τα τραγούδια και τις φιέστες των τουριστών που μένουν στα διπλανά δωμάτια. Είναι ανυπόφορο», δήλωσε μια γυναίκα στην εφημερίδα «El Pais».

Πηγή: www.tovima.gr 22.08.2014
Περισσότερα στο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=624733

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου