15 Αυγούστου 2014

Διαφοροποιείται ο Ούγγρος πρωθυπουργός για τις κυρώσεις στη Μόσχα

Ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής στάσης - Πρώτο ρήγμα στους κόλπους της ΕΕ

«Η πολιτική των κυρώσεων που επιδίωξε η Δύση, δηλαδή εμείς, συνέπεια της οποίας είναι όσα κάνει η Ρωσία, προκαλεί μεγαλύτερη ζημία σε εμάς παρά στη Ρωσία» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. «Στην πολιτική αυτό το λέμε να βάζει κανείς τρικλοποδιά στον εαυτό του» πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία, η οποία είναι επίσης ο μεγαλύτερο εμπορικός εταίρος της Ουγγαρίας -εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ΕΕ όχι μόνο θα πρέπει να αποζημιώσει με κάποιο τρόπο τους παραγωγούς, είτε αυτοί είναι Πολωνοί, Σλοβάκοι, Ούγγροι ή Έλληνες, που τώρα υφίστανται απώλειες, αλλά θα πρέπει και να αναθεωρηθεί ολόκληρη η πολιτική των κυρώσεων» συνέχισε ο Όρμπαν.

«Θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το ειδικό βάρος της Ουγγαρίας και επομένως οι δυνατότητές που έχουμε. Όμως αναζητώ εταίρους για να αλλάξουμε την πολιτική των κυρώσεων στην ΕΕ, που πιστεύω ότι δεν την μελετήσαμε προσεκτικά» κατέληξε.

Πηγή: www.tovima.gr 15.08.2014
Περισσότερα στο: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=623485


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου