27 Σεπτεμβρίου 2014

Υπάρχει ένας κάποιος συνειρμός για "τα 40"

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι "μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε μνημόσυνο" και προσθέτει ότι "αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με παρέμβαση του στο κλείσιμο των εργασιών της εκδήλωσης, αφού αναρωτήθηκε αν είναι έλλειψη σεβασμού, έλλειψη γνώσης, έλλειψη πολιτικής ηθικής, είπε ότι η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο, ούτε στη χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν εκφράζει ούτε καν εκείνους που ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Υπάρχει ένας κάποιος συνειρμός για τις εκδηλώσεις "στα 40" που παραπέμπει σε μνημόσυνο. Είναι όμως "έλλειψη πολιτικής ηθικής" να εξωτερικεύεται από κάποιον με επίσημες δηλώσεις του κατά των πολιτικών του αντιπάλων; 

Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ακριβώς απάντησε ο πρωθυπουργός και ο καθένας σίγουρα θα σχηματίσει τη δική του άποψη:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομιλία του κ. Σαμαρά στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ

Ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε μνημόσυνο. Αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απολύτως λογικό, για έναν πρωθυπουργό που έχει συνδέσει την παράταξή του με την πιο παράλογη και αντικοινωνική πολιτική που έχει βιώσει ο τόπος στη μεταπολίτευση και τώρα προσπαθεί με καινούρια ψέματα να μείνει στην εξουσία.

Για αυτό το λόγο, για ακόμα μια φορά, δεν μας διαφώτισε για τον περίφημο “οδικό άξονα” απεμπλοκής από το μνημόνιο. Θα καταργήσει τους 462 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, τις 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα εκατοντάδες ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το μνημόνιο; Για ποιά έξοδο από την κρίση και για ποιά ανάκαμψη έχει το θράσος να μιλά ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό;

Το Γραφείο Τύπου

«Τώρα που τελειώνει αυτή η καταπληκτική ημέρα, επιτρέψτε μου να πω τρία «θέλω».
Θέλω, πρώτον, να ευχαριστήσω την καθεμία και τον καθένα σας. Πέρα και πάνω από ηλικίες για τη δύναμη που μου δώσατε. Γι' αυτό που μέσα εισέπραξε η καρδιά μου, η ψυχή μου, η συνείδησή μου. Για την ανάγκη να προχωρήσουμε δυναμικά σε αυτόν τον αγώνα. Μετρήσαμε όλες τις πτυχές 40 ετών αγώνα. Και δώσαμε πάνω από όλα, την αίσθηση ενότητας που τη γευτήκαμε, πιστεύω, όλοι. Αυτό ήταν που ήθελα να ευχαριστήσω.

Θέλω μετά να υποσχεθώ ότι, με προμετωπίδα αυτή την ιδεολογία και με σημαία την αγωνιστικότητα της νεολαίας μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για τους πιο γόνιμους για τη Δημοκρατία αγώνες. Και αυτό αποτελεί υπόσχεση.
Θέλω, όμως, να πω και το τρίτο. Με λυπεί πολύ ότι πρέπει να το πω. Αλλά μπροστά σας, έχω υποσχεθεί εξαρχής να λέω την αλήθεια. Θέλω να πληροφορηθεί ο Ελληνικός Λαός ότι αυτή τη γιορτή Δημοκρατίας ,40 χρόνια αγώνων, που τίμησαν και τις άλλες ιδεολογίες, που έδωσαν το δικαίωμα της ελευθερίας στον καθένα να λέει απόλυτα ελεύθερα τη γνώμη του, ότι αυτά τα 40 χρόνια από τότε που ο Καραμανλής υπέγραφε με ό,τι είχε μέσα του σαν άνθρωπος λιτός, δωρικός και γενναίος για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για την πορεία μας, θέλω να ξέρετε και θέλω να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι αυτά τα 40 χρόνια σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση τα ονόμασε επισήμως ότι «κάναμε το μνημόσυνό μας».

Είναι έλλειψη σεβασμού; Είναι έλλειψη γνώσεως; Είναι έλλειψη πολιτικής ηθικής; Αυτό που μετράει είναι ότι εδώ πέρα μία οικογένεια μίας συγκεκριμένης ιδεολογίας που ανέταξε, προώθησε και δίνει μάχη για τον καλό της Ελλάδας, σήμερα βρέθηκε απέναντι σε μία δήλωση η οποία δεν κάνει καλό όχι μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν κάνει καλό σε όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιούν και οι ξένοι και εμείς, ότι υπάρχει μία τέτοια κωμική, πλέον, δήθεν διαίρεση μεταξύ των Ελλήνων.
Εγώ κάνω τη δήλωση χωρίς να θέλω να μπω στα δικά τους τα χωράφια. Ότι είμαι βέβαιος ότι αυτή η δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκφράζει ούτε καν εκείνους που την ψηφίζουν.

Θέλω να είστε δυνατοί, θέλω να έχετε το χαμόγελο. Θέλω να έχετε την ελπίδα - που μας δώσατε και σήμερα - μαζί σας πάντα. Και θέλω να ξέρετε από τα βάθη της συνείδησής σας: Αυτό που βγαίνει, αυτό που αναβλύζει είναι ότι κάνουμε το καλύτερο, με μοναδικό γνώμονα την πατρίδα μας. Το καλό της Ελλάδας μας. Και από εδώ, από την Μακεδονία την ιερή, που βγάζει «Αλέξανδρο» και «Αμφίπολη» να ξέρετε ότι είμαστε ενωμένοι πέρα και πάνω από κόμματα». 

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/785751/article/epikairothta/politikh/ta-tria-8elw-toy-antwnh-samara-sth-xakidikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου