7 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ίδια λάθη;

Αφηρημένες ...Σκέψεις.

Σαράντα χρόνια πριν άρχισαν να εμφανίζονται, για να επικρατήσουν στη συνέχεια, τα συνθήματα: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "Έξω οι βάσεις του θανάτου", "Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ" και λοιπά παρόμοια. Παρόμοιες κραυγές εξακολουθούν να ακούγονται και σήμερα. 

Τότε, πράγματι, το ΠαΣοΚ κατόρθωσε να επικρατήσει, να σχηματίσει κυβερνήσεις και να ασκήσει για χρόνια πολλά την εξουσία, με τα γνωστά αποτελέσματα. "Λαός- ΠαΣοΚ στην εξουσία" ή "Το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση ο Λαός στην εξουσία" ήταν τότε τα προεκλογικά συνθήματα που χάιδευαν τα αυτιά των ψηφοφόρων.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, εξακολουθούν να γίνονται τα ίδια λάθη. Κυρίως με ευθύνη του κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει αύριο τη χώρα, κάτι που έχει βέβαια βαρύνουσα σημασία.

Μόλις πρόσφατα ακούσαμε τον κ. Θ. Δρίτσα, τομεάρχη Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετείται στη Βουλή υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας, απαντώντας στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ρώτησε «εσείς λέτε να μείνουμε στην Ατλαντική Συμμαχία ή να φύγουμε;», απάντησε: «Να φύγουμε. Το λέει το συνέδριό μας με επίσημη απόφαση». Και ο κόσμος της αριστεράς να επιδοκιμάζει.

Θα επαναλάβουμε λοιπόν, πολιτικοί και πολίτες, τα ίδια λάθη; ή θα μάθουμε από αυτά, τουλάχιστον από εκείνα που 
κάποτε ακριβά πληρώσαμε;

Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη από την "Καθημερινή".






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Εκτός πραγματικότητας ή αιθεροβάμονες πρέπει να είναι ορισμένοι:
    «Εμείς δεν έχουμε πει ότι θα φύγουμε μόνοι μας από το NATO, αυτό που έχουμε πει είναι να παλέψουμε να διαλυθεί το NATO από μόνο του»!, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον "ΣΚΑΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή