12 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poors (S&P)Συγκεκριμένα το αξιόχρεο της χώρας μας αναβαθμίστηκε σε Β, από Β- προηγουμένως, με τις προοπτικές να παραμένουν σταθερές.

Στη σχετική του ανακοίνωση, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ουσιαστική δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ επισημαίνει πως η αναβάθμιση αντανακλά την άποψη πως οι κίνδυνοι για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση έχουν μειωθεί.

Σημειώνει ακόμη ότι από την επόμενο χρόνο η ελληνική οικονομία θα αναδυθεί από τα επτά συνεχόμενα χρόνια αρνητικής ανάπτυξης και αναμένεται να διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως περίπου του 2% τα επόμενα χρόνια.

Ο S&P θεωρεί την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας σταδιακή, αλλά αδύναμη, με το πραγματικό ΑΕΠ το 2017 να παραμένει χαμηλότερα κατά 20% σε σχέση με το 2007.

Στην ανακοίνωση υπάρχει και αναφορά στην πολιτική κατάσταση της χώρας. «Θεωρούμε ότι το περίπλοκο πολιτικό περιβάλλον συνιστά παράγοντα αδυναμίας σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική αξιολόγηση» σημειώνεται.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου