10 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν κάδοι Οικιακής Κομποστοποίησης από το Δήμο Αθηναίων

Κάδους οικιακής κομποστοποίησης, για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι, διαθέτει δωρεάν ο Δήμος Αθηναίων. Μια καλή πρωτοβουλία, που καλό θα ήταν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Δήμοι.

Ειδικότερα στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.cityofathens.gr ,με ημερομηνία 09/09/2014, αναφέρονται τα εξής:

Η ώρα για ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι έφτασε. Με σύμμαχο τον δήμο Αθηναίων. Με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση τηςανακύκλωσης στα νοικοκυριά, η Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων, διαθέτει δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης.

Οι κάδοι χωρητικότητας 310lt, είναι κατάλληλοι για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κομμένα κλαδιά, φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κλπ, τα οποία ακολούθως μετατρέπονται σε ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (κόμποστ) που χρησιμεύει ως λίπασμα.

Ο συγκεκριμένος κάδος πρέπει να τοποθετηθεί σε κήπο, σε μέρος με πρωϊνό ή απογευματινό ήλιο, πάνω στο χώμα, όχι πάνω σε μπετόν, άσφαλτο ή πέτρα. Η παράδοση του κάδου γίνεται από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, στην οικία των ενδιαφερομένων.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-3470643 & 210-3402445

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική επισυναπτόμενη φόρμα και να την αποστείλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Πηγή: cityofathens.gr 
http://www.cityofathens.gr/node/25031


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου