13 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης από Μαζιώτη για την επίθεση στην ΤτΕ

 Την πολιτική ευθύνη για την επίθεση με 75 κιλά εκρηκτικών έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στις 10 Απριλίου ανέλαβε ο κρατούμενος, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, με δήλωσή του από τις Φυλακές Διαβατών.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Νίκου Μαζιώτη, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα (indymedia.org.) που συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης με 75 κιλά εκρηκτικά στις 10 Απριλίου του 2014 στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου στεγάζεται και το γραφείο του μόνιμου αντιπρόσωπου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου στην Ελλάδα.

»Η επίθεση αυτή είναι μια απάντηση στην πολιτική γενοκτονίας που έχει επιβληθεί στο λαό εδώ και τέσσερα χρόνια από το υπερεθνικό κεφάλαιο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού κράτους.

»Η πολιτική ευστοχία αυτής της ενέργειας ήταν τέτοια που έπληξε όχι μόνο ένα μηχανισμό επιβολής της πολιτικής λεηλασίας του υπερεθνικού κεφαλαίου, αφού η Τράπεζα της Ελλάδας είναι παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει έδρα τη Φρανκφούρτη, αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές συστημικές τράπεζες και πρωταγωνίστησε στη λεηλασία του λαού, επωφελούμενη από τα μνημόνια» 
αναφέρει, μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ παρακάτω τονίζει πως «αυτή η επίθεση είναι συνέχεια της στρατηγικής της οργάνωσης, η οποία είχε εκπονηθεί το 2008 και είχε ως αιχμή τη συστημική κρίση. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί να χτυπήσει υποδομές του υπερεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, θεσμούς και πρόσωπα που ευθύνονται για την κρίση και την πολιτική διάσωσης του συστήματος» .

Η ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 75 κιλά εκρηκτικά είχε σημειωθεί το πρωί της 10ης Απριλίου 2014 στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Πηγές: www.kathimerini.gr και news.in.gr 13.09.2014

Σχετική Ανάρτηση:
Το Αφηρημένο Blog: "Εκρηκτική" η έξοδος της χώρας στις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου