17 Σεπτεμβρίου 2014

Champions League: Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Ιδανικό ξεκίνημα στο εφετινό Champions League για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης. Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου πέτυχαν μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και μπήκαν στο παιχνίδι για την πρόκριση στους «16». Ο Μαζουάκου στο 13', ο Αφελάι στο 31' και ο Μήτρογλου στο 73' ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38') και Γκριζμάν στο 86'.

Απέναντι στην Ατλέτικο, την ομάδα που το περασμένο Σάββατο νίκησε στο Μπερναμπέου με 2-1 την Ρεάλ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ώριμος, οι παίκτες του ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας παιχνίδι ουσίας, με λίγα σουτ και πολλά γκολ, πήραν την νίκη.

Με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες, που έτρεξε και έβγαλε την πάσα στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με το ιδανικό τελείωμα ο Αφελάι στο 31΄, το Μιλιβόγεβιτς ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, αλλά και όλη την αμυντική του γραμμή, ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους, με δύο σουτ και ισάριθμα γκολ, έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να μπει προηγούμενος με 2-1 στα αποδυτήρια.

Η Ατλέτικο είχε την καθολική υπεροχή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έφτανε με άνεση στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά οι παίκτες της δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια. Από την άλλη ο Ολυμπιακός αμυνόταν με εξαιρετικό τρόπο.

Η ώρα του Κώστα Μήτρογλου ήρθε στο 73΄. Από την προσπάθεια του Κασάμι, ο στράικερ του Ολυμπιακού έκανε άψογο κοντρόλ και γύρισμα με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-1. Δεν το έβαλαν κάτω οι Ισπανοί και μείωσαν με το Γκριζμάν στο 86΄, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.

Ο διαιτητής, Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία), έκανε πολύ καλά τη δουλειά του.

Κίτρινες: Ντομίνγκες, Μανιάτης - Γκάμπι, Κόκε, Γκριζμάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.

Πηγή: Στοιχεία από το sports.in.gr 


Και μια μεταγενέστερη προσθήκη από πολιτική σκοπιά με χιούμορ:
Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού από το "Έθνος" στις 18.09.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου