23 Σεπτεμβρίου 2014

Πεδίο σύγκρουσης η περιφέρεια Αττικής

(upd) Το θέμα της αξιολόγησης και του ελέγχου των μετατροπών συμβάσεων έχει αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ και των δημάρχων που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με επιθετική ανάρτησή της στο Facebook έχει ήδη προαναγγείλει την αρνητική στάση της στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο.

Ειδικότερα η ανάρτηση της κας Δούρου στο Facebook με τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλάνε», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι επί 40 και πλέον χρόνια έστηναν το δικό τους πελατειακό κράτος. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση” καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία. Οποιος παραβίασε τον νόμο θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά. Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα».

Η σύγκρουση λοιπόν ξεκίνησε. Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια... όσο για την Περιφέρεια Αττικής, αυτή μπορεί να ...περιμένει!

Ήδη, 
η Ρένα Δούρου, κατά την ομιλία της στο περιφερειακό συμβούλιο, έδωσε εντολή σε όλες τις διευθύνσεις της περιφέρειας να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο και να μην συνδράμουν στην «ψευδοαξιολόγηση», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Και το ίδιο θέμα από μια διαφορετική σκοπιά: 
Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη.

Πηγή: Στοιχεία κειμένου και σκίτσο από την "Καθημερινή".
http://www.kathimerini.gr/785061/article/epikairothta/politikh/entolh-doyroy-stis-diey8ynseis-ths-perifereias-gia-mh-apostolh-eggrafwn

1 σχόλιο:

  1. Όλες οι περιπτώσεις δήμων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη στάση της Ρένας Δούρου, να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια, η αξιολόγηση των υπάλληλων της (σημερινά δημοσιεύματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή