6 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 10% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 27,5% έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%). Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. 

Σημειώνεται πάντως ότι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε, αντίθετα – και παρά την άγρια φορολόγηση των πολιτών – μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες (28,5% έναντι 17%) που ήταν στο τέλος Ιουνίου υποχώρησε στις 10 ποσοστιαίες μονάδες στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το γεγονός αυτό σίγουρα προβληματίζει τη ΝΔ.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης, πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου