6 Σεπτεμβρίου 2016

Σενάρια για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Μega

 Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο προς διαμόρφωση νέο τηλεοπτικό τοπίο. Λόγος γίνεται για επικοινωνία του ιδιοκτήτη του ALPHA, Δημήτρη Κοντομηνά, με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Παράλληλα οι τράπεζες αναζητούν επενδυτή στο Μega από τους νεους καναλάρχες πιέζοντας προς μια λύση τύπου Μαρινόπουλου. Ειδικότερα: 

Ήδη βρίσκονται σε επικοινωνία,
σύμφωνα με το protothema.gr*, και πιθανότατα θα συναντηθούν αύριο, ο ιδιοκτήτης του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς που δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει άδεια, με τον Χρήστο Καλογρίτσα που απέκτησε άδεια και αναζητά υποδομή, εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό στα ήδη λειτουργούντα κανάλια. Και αυτό παρά το γεγονός οτι ο ΑLPHA είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του κ. Καλογρίτσα τις ημέρες του διαγωνισμού. Λέγεται μάλιστα οτι στην κυοφορούμενη συμφωνία θα συμμετάσχει και ο ιδιοκτήτης του EPSILON TV, Φίλιππος Βρυώνης, που επίσης δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει άδεια. 

Πάντως ο ιδιοκτήτης του ALPHA, Δημήτρης Κοντομηνάς, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στα κορυφαία διοικητικά στελέχη του Alpha, τόνισε οτι ο σταθμός θα εξακολουθήσει να λειτουργεί. Δεν παρέλειψε όμως να επιτεθεί και κατά της κυβέρνησης. "Εγώ τους βοήθησα γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά η πολιτική τους και οι επιλογές τους στην οικονομία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή" υπογράμμισε ο κ. Κοντομηνάς.


Σχετικά με την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Μega, πληροφορίες στο Βήμα** αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί τα μέτρα και η πίεση των πιστωτικών ιδρυμάτων προς την Τηλέτυπος ΑΕ, που κατέχει τον τηλεοπτικό σταθμό Μega, προκειμένου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μιας λύσης αντίστοιχης με εκείνη που επιτεύχθηκε στην περίπτωση της Μαρινόπουλος.

Οι βασικοί μέτοχοι πιέζονται στην παρούσα φάση να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, με σκοπό να διευκολυνθεί η αναζήτηση νέου επενδυτή. Το σενάριο που αξιολογούν οι Τράπεζες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θέλει ως επενδυτή έναν από τους νέους καναλάρχες, που δεν έχουν κανάλι.

Αν ευσταθούν τα παραπάνω, και εφόσον ευοδωθεί η προσέγγιση Κοντομηνά (Alpha) -Καλογρίτσα, ο μόνος νέος καναλάρχης που απομένει είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Προς τα εκεί πιέζουν την Τηλέτυπος ΑΕ οι τράπεζες; Προς το παρόν είναι ένα ερώτημα. 

Επισημαίνεται πάντως το γεγονός ότι σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών*** πρότειν την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών», της «εγκληματικής οργάνωσης» και άλλα κακουργήματα. Επιπλέον, ζήτησε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων του κατηγορουμένου με προφυλάκιση. Ειναι κάτι που εδεχομένως φρενάρει τα σχέδια των τραπεζών.
 
Πηγές, με στοιχεία από:
** .tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου