6 Σεπτεμβρίου 2016

Την παραπομπή και προφυλάκιση Μαρινάκη προτείνει ο Εισαγγελέας

Για την υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών» στο χώρο του ποδοσφαίρου - Μήνυση κατά εισαγγελέα από τον Μαρινάκη 

Καταπέλτης για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, είναι η πρόταση που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών από τον Εισαγγελέα Εφετών, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, ο κ. Δασκαλόπουλος προτείνει την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών», της «εγκληματικής οργάνωσης» και για άλλα κακουργήματα. Επιπλέον, ζητάει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων του κατηγορουμένου με προφυλάκιση.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραβίασε τον επιβληθέντα σε αυτόν περιοριστικό όρο ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, ασκώντας πραγματική διοίκηση της ομάδας και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ. «Για την πρόληψη τέλεσης και νέων αδικημάτων», ο εισαγγελέας ζητεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δασκαλόπουλο, «…αποδείχτηκε κατά τρόπο αναμφίβολο ότι ο κ. Μαρινάκης και μετά την έκδοση της ανακριτικής απόφασης συνέχισε αδιακόπτως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά τη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ. Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, αποδεικνύοντας εξακολουθητικώς ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα. Όλες αυτές οι δηλώσεις και ενέργειες του κ. Μαρινάκη που έγιναν γνωστές από όλους (κοινές τοις πάσι) ήταν και είναι απολύτως απαγορευμένες σύμφωνα με το περιεχόμενο του επιβληθέντος σε αυτόν περιοριστικού όρου. … Βάσει όλων των ανωτέρω εκτεθέντων δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι έχουμε ενώπιον μας μία σοβαρή παράβαση τόσο της ΠΑΕ όσο και του προέδρου της».

Για την παραπομπή του Β. Μαρινάκη σε δίκη αλλά και την προφυλάκισή του πριν την διεξαγωγή της θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που θα εκδώσει εντός του προσεχούς διαστήματος.

Τα κακουργήματα

Στην 400 σελίδων πρότασή του ο κ. Δασκαλόπουλος παραπέμπει τον Βαγγέλη Μαρινάκη συγκεκριμένα για τα εξής κακουργήματα: ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαινόταν τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάτη κατ΄εξακολούθηση, εκβίαση κατ΄εξακολούθηση, δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες και τελικά με τον τρόπο αυτό αλλοίωση της έκβασης και του αποτελέσματος των ποδοσφαιρικών αγώνων, ορισμένοι από τους οποίους περιέχοντο και σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Μήνυση κατά εισαγγελέα από τον Ευ. Μαρινάκη

Για μεθοδεύσεις και κατασκευασμένα αδικήματα κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και προσάπτει στον εισαγγελέα ότι «πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου». Στη συνέχεια αναφέρει ότι αναμένει να κριθεί από «αμερόληπτους» δικαστές και δηλώνει ότι θα καταθέσει άμεσα μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Πηγή: tovima.gr 06.09.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου