11 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας σε δημοσιογράφο του Alpha: Για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς!

«Για τους εργαζομένους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν, δημοσιογράφος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alpha αναρωτήθηκε, εμφανώς συγκινημένη, γιατί μετά από 21 χρόνια είναι αναγκασμένη να χάσει τη δουλειά της.

«Σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύετε. Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι έργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις... Εργάζομαι σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, που ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κράτος και τους εργαζόμενούς της... Και σας ρωτώ: Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους; Άλλαζε κάτι κ. Τσίπρα στο πιστεύω σας;» ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά εκνευρισμένος, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και όχι μόνο στην επιχείρηση που δουλεύετε εσείς» ... «Τα κανάλια πριν την κρίση είχαν 4.000 εργαζομένους και τώρα είναι 2.000. Γι αυτούς τους 2000 δεν έκλαψε κανείς. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τότε δεν κάνατε κινητοποιήσεις για τους εργαζομένους όπως σωστά κάνουν αυτοί τώρα για εσάς... Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο που ήταν ασύδοτο τα προηγούμενα χρόνια και αυτό σημαίνει ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τις επιταγές του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε τα προηγούμενα 25 χρόνια να έχει κάνει 3 δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το Δημόσιο. Έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό αυτά τα χρόνια»

«Τι γίνεται τώρα με τους εργαζόμενους. Εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε την προστασία τους αν γίνουν απολύσεις... Από εκεί και πέρα οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να γίνονται όμηροι εκείνων που θέλουν να εκπέμπουν. Το τζάμπα πέθανε. Κανείς δεν μπορεί να πληρώνει με αέρα. Κάποιο άλλοι όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζιλίκι. Το αεριλικί και το νταβατζιλίκι τελείωσε»


Ηταν και πάλι ένας τελείως διφορετικός Τσίπρας από τον προεκλογικό που κάποτε ξέραμε, από εκείνον που πρωτοστατούσε στις κοινητοποιήσεις ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ και πολύ περισσότερο από εκείνον που συμπαραστεκόταν στα δίαφορα τύπου "δεν πληρώνω" κινήματα.

Πηγες: Με στοιχεία από alphatv.gr και skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Η κρατική τηλεόραση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, επέλεξε να δείξει μόνο την απάντηση του πρωθυπουργού, ενώ φαίνεται όπως πως... ξέχασε κάτι -ή, μάλλον, το «έκοψε» στο μοντάζ. Και αυτό το κάτι ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου του ALPHA, Ευαγγελίας Τσικρίκα... Πηγή: .protothema.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή