2 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας, δημιουργεί γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη!

Αφηρημένα ...Σχόλια

Τη δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου,
ενόψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ*, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε στους φορείς που παρέστησαν στη σύσκεψη ότι προγραμματίζεται να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη παράρτημα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, όπου θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Γραφείο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιεί και συναντήσεις με ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων, όταν εκείνοι επισκέπτονται την Ελλάδα.

Βέβαια, αυτή η πολυτέλεια, 
που ουσιαστικά αποσκοπεί στην προβολή του πρωθυπουργού στη βόρεια Ελλάδα, σε μια χώρα που δεν έχει αποφύγει ακόμη την πιθανότητα πτώχευσης, θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταγραφεί κάποιο πρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό. Όμως άλλοι, οι φορολογούμενοι πολίτες, θα το επιβαρυνθούν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μεταξύ πολλών άλλων, δήλωνε**: «Ξεκινά μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού» με στόχο «μία μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που σύντομα θα επιτρέψει να μειώσουμε τους φόρους και να αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Είδαμε το ξεκίνημα, και μάλιστα από τον πρωθυουργό. Όμως ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Takis Ant / afirimeno.com
Με στοιχεία από *amna.gr και **tovima.gr. Τα σχόλια δικά μας. 


Και μια προσθήκη: 
Δυο μέρες μετά την αρχική μας ανάρτηση δημοσιεύτηκε στην kathimerini.gr και μια άλλη άποψη, σε σκίτσο, για το αντικείμενο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη:
Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη. 

1 σχόλιο:

  1. Δεν του φτάνει μια πρωθυπουργική καρέκλα, θέλει και δεύτερη εκεί ψηλά στη Θεσσαλονίκη, να πάρουν τα μυαλά του ακόμη περισσότερο αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή