20 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση του Σπ. Καραμπάτσου για τις εκτάσεις στην Ιθάκη

Απάντηση σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις επίμαχες εκτάσεις στην Ιθάκη, που χρησιμοποίησε ο κ. Καλογρίτσας ως εγγύηση προκειμένου να λάβει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες, επιχειρεί ανεπιτυχώς να δώσει με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος, καταγγέλλοντας συγχρόνως «συκοφαντική, ψευδή και χυδαία» την επίθεση εναντίον του.

Μεταξύ άλλων, ο Σπ. Καραμπάτσος αναφέρει:
«Η επιχειρηματική μου παρουσία στην Ιθάκη αγγίζει ήδη τα 30 έτη, από την αγορά της πρώτης εκτάσεως εκ μέρους της ΑΓΥΙΑ ΑΕ το 1987 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα. Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία»...«Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μου στην Ιθάκη -παρά το μεγάλο της μέγεθος- δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών... επί των οποίων δεν υπάρχει καμία διεκδικητική αγωγή, ούτε αξίωση»...
Ως προς την αξία των επίμαχων εκτάσεων αναφέρει:
«Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη.
Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι:
Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο
»
.
Και το αποκορύφωμα, η απάντηση του Καραμπάτσου στο ερώτημα: "Για ποιο λόγο του το έδωσε":
«Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Μια μακροσκελής υποτιθέμενη απάντηση του κ. Καραμπάτσου που αφήνει αναπάντητα όλα τα ερωτηματα σχετικά με την αξία της επίμαχης έκτασης στην Ιθάκη, της σχέσης του με τον κ. Καλογρίτσα και τον λόγο λόγο για τον οποίο "του το έδωσε". Όλα στο πνεύμα της εποχής!

Πηγές: Με στοιχεία από.protothema.gr και amna.gr

2 σχόλια:

  1. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ΑΓΥΙΑ του κ. Καραμπάτσου, μεταξύ αυτών και το περίφημο βοσκοτόπι της Ιθάκης που παραχώρησε στον Χρήστο Καλογρίτσα (και ο οποίος το εμφάνισε να έχει εκτιμώμενη αξία 100 εκατ ευρώ), υποθηκεύτηκαν από την Λαϊκή Τράπεζα (που απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς) προκειμένου να λάβει το 2007 δάνειο της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται με αποτέλεσμα το υπόλοιπό του να φτάσει το 1,8 εκατ.ευρώ! Με δεδομένο ότι το δάνειο είναι μη εξυπηρετούμενο, προκύπτει τον πρώτο λόγο στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία «ΑΓΥΙΑ ΑΕ» και για ποσό τουλάχιστον όσο το ανέξόφλητο υπόλοιπο του δανείου τον έχει η Τράπεζα Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόσπασμα από την καρτέλα της εταιρείας του στην Τράπεζα Αττικής με ημερομηνία 21/09/2016, έδωσε στη δημοσιότητα (ΑΠΕ-ΜΠΕ) το βράδυ της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Σπυρίδων Καραμπάτσος, απαντώντας σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, από το οποίο προκύπτει υψος οφειλής ενήμερο 1.114.979,62 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε αυτό η Τράπεζα Αττικής αναφέρεται σε «καρτέλες λογαριασμών βασει ιδιωτικού συμφωνητικού ρύθμισης οφειλών της εταιρείας ΑΓΥΙΑ ΑΕ», πράγμα που σημαίνει ότι για να υπάρχει ρυθμιση οφειλών προϋπήρξε καθυστέρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή