9 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση Γεροβασίλη για την κάλυψη της Ευρωμεσογειακής Συνόδου από τα ιδιωτικά κανάλια

(upd) Ο τρόπος που καλύφθηκε από τα ιδιωτικά κανάλια η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος προκάλεσε την δημόσια παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Αντιδράσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου. 

Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος, 
Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει: 

«Η Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μάλλον δεν αποτελεί σημαντική είδηση για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού, προφανώς, δεν είναι συμβατή με την εικόνα καταστροφολογίας, που συστηματικά προβάλλουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και παρατήρησε ότι «κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να προβάλλει τις δηλώσεις δύο Προέδρων Δημοκρατίας και τεσσάρων πρωθυπουργών».

«Προφανώς αντίθετη άποψη είχαν οι 226 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, από τους οποίους οι 145 από ξένα ΜΜΕ, που βρέθηκαν στο Ζάππειο για την κάλυψη της Συνόδου, η οποία είχε ισχυρότατο διεθνή αντίκτυπο. Φαίνεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής». 


Στην παραπάνω δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη αντέδρασε άμεσα η Νέα Δημοκρατία η οποία σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: 


«Η αποψινή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη αποτελεί όνειδος για τη θέση Κυβερνητικού Εκπροσώπου και ντροπή για τη Δημοκρατία. Η Εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, εγκαλεί τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν έκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας το γεγονός που εκείνη έκρινε ότι όφειλαν να μεταδώσουν!... Η αποψινή οργουελιανή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη, προφανώς κατ' εντολήν Τσίπρα, αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο πια, τι είχαν και έχουν στο μυαλό τους με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες!...». 

Υπήρξε και συνέχεια, την επόμενη μέρα:

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, το Σάββατο, σ
ε ανταπάντησή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
...«Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών»...

Οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού:

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Δεν φτάνει που ο κ. Τσίπρας και η κα Γεροβασίλη ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση και τις ζωές 2.000 εργαζομένων, θέλουν να τους επιβάλλουν και τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία. Αίσχος! Τους προτείνουμε να ακολουθήσουν την πρόταση Κατρούγκαλου και να φτιάξουν μια ιστοσελίδα να προβάλλουν ΜΟΝΟ όσα θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ».

Το Ποτάμι κάνει λόγο για «μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας» και προσθέτει: «Tα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων».

Πηγές: kathimerini.gr και nd.gr/deltia-tipou

1 σχόλιο:

  1. Κάτι τέτοια, σαν αυτά της Γεροβασίλη, λένε και στη Βόρεια Κορέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή