7 Σεπτεμβρίου 2016

Σφοδρή κακοκαιρία με νεκρούς στη Μεσσηνία

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας. Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο υπόγειο σπιτιού
στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας και μία από υπόγειο διαμέρισμα στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ νεκρός είναι και ένας 80χρονος στο χωριό Θουρία. Μία γυναίκα αγνοείται στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Για «βιβλική καταστροφή» κάνει λόγο ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

«Έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Όπως διευκρίνισε επρόκειτο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που διέμεναν σε ισόγειες οικίες. «Τα νέα που έρχονται είναι συντριπτικά», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην ΕΡΤ, η νεκρή στην περιοχή Πήδημα είναι 63χρονη με κινητικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικία της. Την άτυχη 63χρονη ανέσυρε η Πυροσβεστική. Νεκρή από υπόγειο διαμέρισμα ανασύρθηκε και μία γυναίκα στην πόλη της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει υποβληθεί αίτημα προκειμένου να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.  

Φωτογραφίες από τη Στούπα Μεσσηνίας σήμερα το πρωί.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Μία αγνοούμενη στη Μηχανιώνα

Στο μεταξύ, μία γυναίκα αγνοείται στον δήμο Θερμαϊκού, περιοχή που επλήγη επίσης τις τελευταίες ώρες από σφοδρή βροχόπτωση. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το Α.Τ. Μηχανιώνας ότι αγνοείται η τύχη της. Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της.

Για «βιβλική καταστροφή» από την κακοκαιρία στον δήμο Θερμαϊκού έκανε λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα. 

Συνεχίζονται οι βροχές

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το meteo.gr, συνεχίζονται οι βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 07/09, να εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα. Για την Τετάρτη 07/09/2016 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι ισχυρά στα δυτικά και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανότατα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά και την Πελοπόννησο, μέσα στην ημέρα. 

Πηγές: Στοιχεία κυρίως από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου