3 Σεπτεμβρίου 2016

Σκίτσο του Charlie Hebdo για το σεισμό στο Αματρίτσε προκαλεί αντιδράσεις

Ξεπέρασε τα όρια το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» με το το σκίτσο (αριστερά) που δημοσίευσε για τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Ιταλία, από τον οποίο εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους; 

Στο σκιτσο με τίτλο «Σεισμός α λα ιταλικά», απεικονίζονται δύο αιματοβαμμένοι από το σεισμό τραυματίες, με τις λεζάντες από πάνω τους να γράφουν: «Πέννες με σάλτσα τομάτας» και «πέννες ογκρατέν». Δίπλα τους υπήρχαν συντρίμμια σε στρώσεις, έχοντας ανάμεσά τους πτώματα, «λαζάνια» έγραψε το περιοδικό. 

Το σκίτσο προκάλεσε οργή στην Ιταλία με τις εφημερίδες La Stampa και Corriere della Serra να ασκούν δριμεία κριτική. Εξοργισμένος και ο δήμαρχος της Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι, ο οποίος δηλώνει «Πώς διάολο σχεδιάζεις ένα καρτούν για τους νεκρούς! Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δυσάρεστη και στενάχωρη σάτιρα δεν αντικατοπτρίζει τα αισθήματα των Γάλλων». Η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτιδα του κεντροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» είπε: «Αυτό δεν είναι σάτιρα, είναι σκουπίδια». Η γαλλική πρεσβεία δήλωσε πως «Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας». 

Και η απάντηση του Charlie Hebdo ήρθε με ένα άλλο (το ακόλουθο) σκίτσο:


Στο κύμα αντιδράσεων, το Charlie Hebdo απάντησε, μέσω Facebook, με σκίτσο. Μια τραυματίας κάτω από ερείπια απευθύνεται στους Ιταλούς: «Δεν χτίζει το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα χτίζει».

Πηγή: Στοιχεία από protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου