5 Φεβρουαρίου 2018

Κυβερνητικές αντιδράσεις στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, χθες στην πλατεία Συντάγματος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, προκάλεσε σήμερα τις αντιδράσεις, κάποιες όντως απαράδεκτες, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

Τζανακόπουλος: Είναι μία θλιβερή εξέλιξη

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:
«Η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισσαλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μία θλιβερή εξέλιξη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις, για την πολιτική του στάση».
Εξέφρασε επίσης την άποψη, ότι «δεν ήταν μία ορθή επιλογή αυτή την οποία έκανε ο κ. Θεοδωράκης, να εμφανιστεί χθες και να μιλήσει μάλιστα με τον τρόπο που μίλησε. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασιμό, ο οποίος είναι και ο πιο επικίνδυνος κατά τη γνώμη του, αναφερόταν και στον ίδιο τον εαυτό του και στο ίδιο του το παρελθόν. Δεν ξέρω αν τιμά τον κ. Θεοδωράκη ο τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισαν, τον χαιρέτισαν, τον επαίνεσαν ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες της ελληνικής πολιτικής ζωής», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ως προς το αίτημα του Μίκη Θεοδωράκη για δημοψήφισμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, ότι «δεν υπάρχει λόγος ή επιχείρημα το οποίο να συνηγορεί υπέρ της διεξαγωγής δημοφίσματος». 
 
Φάμελλος: «αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού» 
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε τη διαφωνία του με την ομιλία που εκφώνησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για μία «αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού».
«Προφανώς και δεν συμφωνώ σε καμία στιγμή του λόγου του» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Ως πολιτικό πρόσωπο δεν θέλω να τον κρίνω γιατί ποτέ δεν συμφώνησα με τις πολιτικές του επιλογές. Εξάλλου είναι γνωστό, ίσως σε όλους τους Έλληνες, το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη».
«Αφήνω στην άκρη τον δημιουργό και τα τραγούδια του και τις στιγμές που έχει δώσει στους αγώνες των Ελλήνων. Θέλω να πω ότι αυτά τα τραγούδια έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί αλλά οι ναζί ήταν χθες κάτω από την εξέδρα και έκαναν μετά και tweet για τον Μίκη. Έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να μην το κάνουν» συνέχισε ο κ. Φάμελλος.
Ερωτηθείς αν ο Μίκης Θεοδωράκης νομιμοποίησε τους ναζί με την παρουσία του στην πλατεία Συντάγματος απάντησε: «Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε συλλαλητήρια που συμμετέχουν ακροδεξιοί νομιμοποιεί και τον ακροδεξιό λόγο». 

Μαντάς: Αισθάνθηκα πάρα πολύ πικραμένος
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σε συνέντευξή του στον Real Fm επεσήμανε ότι ο ίδιος αισθάνθηκε πάρα πολύ πικραμένος.
«Εγώ αισθάνθηκα πάρα πολύ πικραμένος και για τους χαρακτηρισμούς, που νομίζω ήταν τουλάχιστον ακραίοι, αλλά και για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δώσει αγώνες για την Αριστερά, αγώνες ενάντια στον φασισμό, αγώνες για την πατρίδα να γίνεται ένα σύμβολο, να επιτρέπει να γίνει και σύμβολο ενός κόσμου που φαντάζομαι ότι δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση, πολιτικά μαζί του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς. 

Κυρίτσης: Αθλια και αίσχιστου είδους ομιλία
«Αθλια» χαρακτήρισε από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.
«Επρόκειτο για ομιλία αίσχιστου είδους» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο «Θέμα FM», ενώ συμπλήρωσε ότι οι αναφορές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη «βασίζονταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία». 

Λόγια, που αύριο θα τα ξεχάσουν, ίσως μάλιστα πουν και τα αντίθετα. Μας έχουν συνηθίσει πια σε κάτι τέτοια, κάποιοι κύριοι του Σύριζα...

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ ,  kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4.2.2018






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μίκης Θεοδωράκης για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με την παρουσία και την ομιλία του στο συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία. Σε συνέντευξή του σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωσε ότι «όσοι αντιδρούν δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας παλιός κομμουνιστής και αριστερός είναι τόσο πατριώτης. Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή