25 Ιανουαρίου 2019

Δέκα στιγμιότυπα από το «παγωμένο» Νταβός το 2019

«Φέτος το Νταβός προσδιορίζεται από τους απόντες». Οι σημαντικές απουσίες χαρακτηρίζουν το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum‏), καθώς εκτός από την αναμενόμενη απουσία της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στο Νταβός δεν παρευρίσκονται και οι Τερέζα Μέι και Εμανουέλ Μακρόν, λόγω του Brexit η πρώτη και των «Κίτρινων Γιλέκων» ο δεύτερος.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να εκφράζει την ανησυχία του στη συνέντευξη του με τον φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατενμπόρο (φωτογραφία επάνω αριστερά), την παγκόσμια οικονομία και την παγκοσμιοποίηση.

Ακολουθούν 9 στιγμιότυπα από το «παγωμένο» Νταβός +1:

Παραδοσιακές μελωδίες στο Νταβός. Μουσικοί παίρνουν θέση για να παίξουν το παραδοσιακό μουσικό πνευστό όργανο, το λεγόμενο alphorn ή αλπικό κέρας, στην έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. EPA / LAURENT GILLIERON
 
Συνάντηση Ζάεφ με Σόρος. Συνάντηση με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ο Ζάεφ δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τη συνάντηση με τον Ούγγρο δισεκατομμυριούχο στον λογαριασμό του στο twitter, αναφέροντας στο ίδιο tweet: «Με τον ιδρυτή του ιδρύματος Open Society,Τζορτζ Σόρος στο Νταβός, ανταλλάξαμε ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή, σε διάφορους κοινωνικούς τομείς στη «Μακεδονία». 

Зоран Заев @Zoran_Zaev 
Со основачот на Фондациите Отворено општество, @GeorgeSoros во рамки на #WEF19 во Давос разменивме идеи за интензивирање на соработката меѓу @VladaMK и @OpenSociety, со цел да обезбедиме подобри капацитети во разни општествени сфери во #Македонија. 

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ (Prince William) με τη βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Νταβός στις 23.01.2019

Kensington Palace‏ @KensingtonRoyal 
The Duke of Cambridge with HM Queen Máxima of the Netherlands and German Chancellor Angela Merkel at Davos today #WEF19 

Ενώ τα κρυπτονομίσματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο περσινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η δημοτικότητα τους έχει πέσει δραματικά φέτος. “Η εμπιστοσύνη είναι το κορυφαίο νόμισμα” γράφει το περίπτερο της Accenture.

Η διάσπαση και η αναστάτωση που φέρνει η ψηφιακή επανάσταση είναι μια από τις κεντρικές θεματικές του φετινού συνεδρίου. Το περίπτερο Digital Davos φιλοξένησε μια σειρά απο συναρπαστικές συζητήσεις για το μέλλον της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η εικονική βοηθός που παρουσίασε η Google συμβουλεύει τους ερωτηθέντες για τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις, προσφέροντας μάλιστα και εκπτωτικά κουπόνια.

"Κάθε ανάσα αέρα που παίρνουμε, κάθε μπουκιά φαγητού που παίρνουμε προέρχεται από το φυσικό κόσμο. Αν βλάψουμε τον φυσικό κόσμο, θα βλάψουμε τους εαυτούς μας". Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο (ο διασημότερος εν ζωή δημιουργός και αφηγητής ντοκιμαντέρ για τα θαύματα του φυσικού κόσμου) μιλά στον Δούκα του Κέιμπριτζ Prince William (22.01.2019) 

Kensington Palace‏ @KensingtonRoyal
"Every breath of air that we take, every mouthful of food that we take comes from that the natural world. If we damage the natural world, we damage ourselves." — Sir David Attenborough, speaking to The Duke of Cambridge. #WEF19 

Το περίπτερο της HSBC είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο χάρη στον εκλεκτό ιταλικό καφέ του Φράνκο, που συναρπάζει την παγκόσμια ελίτ.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 8 πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων το 2019 (22.01.2019) 

World Economic Forum‏ @wef
8 things we need to do to tackle humanitarian crises in 2019 https://wef.ch/2DcANNR #society #wef19

Πηγές: twitter.com/wef, kathimerini.gr, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου