20 Ιανουαρίου 2019

Α. Συρίγος: H διπλωματική διακοίνωση εκτός από γλώσσα και υπηκοότητα δίνει και λαό

«Δίνει γλώσσα, δίνει υπηκοότητα και δυστυχώς με τη διπλωματική διακοίνωση που μας ήρθε προχθές ότι δίνει και λαό. Στη διπλωματική διακοίνωση αναφέρεται για πρώτη φορά ότι υπάρχει "Μακεδονικός" λαός» επισήμανε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και πρόσθεσε:

«Ως τώρα εμείς ξέραμε ότι είχαμε υπογράψει ότι υπάρχει μια "μακεδονική" γλώσσα, μια "μακεδονική" υπηκοότητα, αποδεχθήκαμε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη διπλωματική διακοίνωση μας έρχεται και "μακεδονικός" λαός. Έχουμε μια πλημμυρίδα λέξεων "μακεδονικών" να μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας με τη συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο καθηγητής κ. Συρίγος.

Παράλληλα ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων συμπλήρωσε: «Επειδή η κυβέρνηση πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα για την κύρωση της Συμφωνίας αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διπλωματική διακοίνωση έχει δύο προβλήματα. 

Το ένα το ανέφερα. Αναφέρεται μέσα ρητώς σε "μακεδονικό" λαό. Κάτι που δεν έχουμε πει ποτέ εμείς. Προσπαθεί να μας δεσμεύσει με αυτό.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό. Μας έχουν στείλει τις τροποποιήσεις χωρίς να μας στέλνουν το τελικό κείμενο των τροποποιήσεων. Πώς μπαίνουν αυτές μέσα στο κείμενο. Αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο. Δεν μπορείς να καλείς τους βουλευτές να ψηφίσουν ένα κείμενο που βασίζεται στο ότι εκεί θα αλλάξουμε αυτά αλλά το τελικό κείμενο πως θα είναι δεν το ξέρουμε».

«Άν κυρώσουμε τη συμφωνία τελειώνει το παιχνίδι», προειδοποίησε, τέλος ο καθηγητής. 

Πηγές: kathimerini.gr, skai.gr 

Σχετική ανάρτηση: Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου