31 Ιανουαρίου 2019

Πολάκης: Σας έχω, όλους! Θα απολογηθώ σε σας;

Με ύφος που παραπέμπει σε συμπεριφορά τραμπούκου έκανε bullying σε ρεπόρτερς αρνούμενος έστω να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τη 13χρονη που έσβησε πριν λίγες ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας - Αποκάλεσε «τσόλι που λέει μπούρδες» τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
 
Αποσπασμα από χθεσινό δημοσίευμα στο protothema.gr:

Καμία απάντηση και ύβρεις! Αυτή είναι η αγαπημένη συνήθεια του Παύλου Πολάκη, αυτού του είδους το σόου έκανε για ακόμα μία φορά.

Μάταια οι δημοσιογράφοι τον κυνηγούσαν για να πάρουν μία απάντηση για διάφορα θέματα που αφορούν το υπουργείο Υγείας και το αντικείμενό του. Ο κ. Πολάκης φώναζε: «Είστε όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία!». Με αυτή την απάντηση ξέφευγε και δεν απαντούσε ούτε για τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας με τα 4 πλαστά πτυχία ούτε για τα δύο αγγελούδια -τον 9χρονο και τη 13χρονη- που πέθαναν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ειδικά για τα δύο παιδάκια, ο τρόπος που επέλεξε ο Παύλος Πολάκης να αντιμετωπίσει το θέμα και τη δημοσιογράφο που του έθετε ερωτήματα προκαλεί αν μη τι άλλο θλίψη: «Θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;»

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραλήρημα, αν δεν επρόκειτο για καθαρό μπούλινγκ από τον Παύλο Πολάκη προς τους δημοσιογράφους με στόχο να κρυφτεί και να μη δώσει απαντήσεις! 


Στο πιο πάνω βίντεο θα δείτε (αν αντέξετε μέχρι τέλους) τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αποκαλεί τσόλια τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ και όσους είναι μαζί του και να καταλήγει προς τους δημοσιογράφους: «Ολοι σας και μόνος μου. Σας έχω!».(...)

Αντίδραση Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter:

Άδωνις Γεωργιάδης‏ @AdonisGeorgiadi
«Ντροπή σου»: Σοκαρισμένοι με τις ύβρεις Πολάκη οι γονείς των παιδιών που πέθαναν στο νοσοκομείο Λαμίας: ποιος Υπουργός Υγείας θα έμενε στη θέση του μετά από αυτό; Μόνον ο Τσίπρας κρατάει έναν τέτοιον Υπουργό διότι μόνον αυτός του μοιάζει! Αίσχος 


Ανακοίνωση 
ΕΣΗΕΑ 

«Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, τη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έναντι συναδέλφων δημοσιογράφων που είχαν την …«ατυχή»… ιδέα να του θέσουν ερωτήσεις για θέματα της δικής του αρμοδιότητας. Φαίνεται ότι ο κύριος Υπουργός επιθυμεί μόνο ερωτήσεις a la carte και όχι δημοσιογραφικές και αν κάποιος συνάδελφος του υποβάλει μια μη αρεστή ερώτηση θα βρεθεί αντιμέτωπος με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για άλλην μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας, μέσω ερωτήσεων, όπως τις αντιλαμβάνεται ο κάθε δημοσιογράφος. Οι ύβρεις και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από το Σωματείο»

Πηγές: protothema.gr , esiea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου