14 Ιανουαρίου 2019

ΝΔ: Σκηνοθετημένο το «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου

Εμμένει η Νέα Δημοκρατία στην άποψη ότι «το "διαζύγιο" Τσίπρα - Καμμένου είναι σκηνοθετημένο». Το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρός του σε συνέντευξή του, αλλά και τα βασικά του στελέχη σε δηλώσεις τους, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολόγησε η αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, επαναλαμβάνουν μονότονα ότι «το "διαζύγιο" Τσίπρα - Καμμένου είναι σκηνοθετημένο».

Χθες Κυριακή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο “διαζύγιό” του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Γι’ αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει...».

Σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ANT1, υποστήριξε:
«οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθουν και σήμερα να υπάρχουν απλά συγχωνεύθηκαν»... «Ο κ.Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννοηση. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία νέα αρχή παρά ένα κακοσκηνοθετημένο θέατρο, ώστε ο κ. Καμμένος να μη χρειαστεί να βάλε την υπογραφή του στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά...». Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε  ακόμη ότι τέσσερις στους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ θα παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εκ των οποίων οι δύο παραμενουν υπουργοί και οι άλλοι δύο που δεν είναι υπουργοί δε διαγράφονται από την ΚΟ ώστε αυτή να παραμείνει στους πέντε βουλευτές και ο κ. Καμμένος να μη χάσει τα προνόμια του ως πρόεδρος κοινοβουλευτικου κόμματος. 

Χθες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης‏, στο Δελτίο Ειδήσεων του Αντ1 (και σε αναρτησή του στο twitter) δήλωνε: «Καμμία κρίση δεν υπάρχει και καμμία έξοδος Καμμένου. Είναι ένα κακοπαιγμένο θέατρο μήπως κοροϊδέψουν κανέναν! Παραμένουν μαζί σε όλα». 

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων δήλωσε: 
«Αυτό που ζούμε είναι τραγελαφικό, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προκύπτει άλλωστε και από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος είπε ότι θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει μόνο για όσους θα παραμείνουν υπουργοί, αλλά για όσους δεν είναι υπουργοί και ψηφίσουν υπέρ του κ. Τσίπρα δεν τίθεται θέα κομματικής πειθαρχίας και μπορεί να συμβιώσει στη συνέχεια μαζί τους, ως μία ιδιότυπη κυβερνώσα αντιπολίτευση». 
  
Πάντως, σε περίπτωση που τα περι σκηνοθεσίας αποδειχθεί ότι ισχύουν, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μόνο ένας άριστος τακτικιστής, αλλά και ένας εξίσου άριστος "σκηνοθέτης"!

Πηγές: Με στοιχεία από tanea.gr, nd.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, twitter.com 
Το σκίτσο είναι του Αρκά






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου