21 Ιανουαρίου 2019

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από το Ποτάμι oι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός

Την αποχώρησή τους από το Ποτάμι και την ανεξαρτητοποίησή τους ανακοίνωσαν σήμερα ο Γιώργος Αμυράς πρώτα και ο Γρηγόρης Ψαριανός στη συνέχεια. Ήδη από προχθές με μια κοινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δυο βουλευτές είχαν προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το Ποτάμι. Πλέον το Ποτάμι δεν συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή.

Ο Γιώργος Αμυράς

Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την ΚΟ του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται. «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα». 

Με μια αιχμηρή ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζει την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, την οποία ο βουλευτής έκανε γνωστή, σήμερα το πρωί: «Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι. Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο "δεξιό" πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο "αριστερό" πάνθεον ο κ. Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα
» αναφέρει μεταξύ άλλων το Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός 

Με σύντομη δήλωσή του, στη σελίδα του στο facebook, ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει ότι χωρίζουν οι δρόμοι του από το Ποτάμι και αποχαιρετά τα στελέχη, παραδεχόμενος ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαριανός αναφέρει:

«Λοιπόν Φίλοι μου, σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για τη στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς. Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Η χώρα μας περνάει τη δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χούντας. Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.
Γρ.Ψαριανός, βουλευτής β' Αθήνας με Το Ποταμι. Ανεξάρτητος από σήμερα».
 


Αντίδραση Σταύρου Θεοδωράκη 


Μετά τις εξελίξεις αυτές, που έχουν σαν αποτέλεσμα το Ποτάμι να μην συγκροτεί πλέον Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης με μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει: "Μας λάβωσαν, δεν μας σκότωσαν. Δεν μας σταμάτησαν, συνεχίζουμε": 

Εσύ, που ποτέ δεν σου χαρίστηκε τίποτα
Εσύ που αηδιάζεις με τα μικροκομματικά παιγνίδια και δεν θέλεις να βλέπεις τη Βουλή σε αυτά τα χάλια, να ξέρεις:
Μας λάβωσαν - δεν μας σκότωσαν.
Δεν μας σταμάτησαν - συνεχίζουμε.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, facebook, Twitter

Σχετική ανάρτηση:
Ψαριανός- Αμυράς προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους από το Ποτάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου