12 Απριλίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 12.4.2020

Ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι φέρεται ότι έχει προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς! Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ζητεί εισαγγελική παρέμβαση, ενώ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών «ερευνά το περιστατικό».
Και κάτι πραγματικά Ωραίο: Η συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι στο Ντουόμο του Μιλάνου. 

Τα «Ωραία» της Ημέρας σε εισαγωγικά: 

Θεία Μετάληψη σε πιστούς στο Κουκάκι 

Διαβάζουμε στο zougla.gr (από όπου και η φωτογραφία επάνω αριστερά): 
"Τελικά ο δαίμων της φωτογραφίας ξαναχτύπησε πιάνοντας δυστυχώς στα πράσα τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του ναού. Οι γείτονες και οι περαστικοί αντέδρασαν με οργή ζητώντας από τον ιερέα να διακόψει την παράνομη δραστηριότητά του αλλά απτόητος ο κληρικός απαντούσε «όχι είναι νόμιμο αυτό που κάνω». Η διαδικασία της Αγίας Κοινωνίας συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων." 

Ζητεί εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά ο Ν. Χαρδαλιάς

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Παράλληλα, από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνεται ότι «ερευνάται το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πηγές: zougla.gr , και naftemporiki.gr 

Και κάτι πραγματικά Ωραίο σήμερα:


Η συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι στο Ντουόμο του Μιλάνου 

Andrea Bocelli: Music For Hope - Live From Duomo di Milano



Σε ένα άδειο από κόσμο Ντουόμο, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο από πιστούς, παραχωρεί αυτή την ώρα συναυλία ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι.

Η συναυλία που έχει τον τίτλο «Μουσική για την ελπίδα» μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου και έχει σαν στόχο να εκμηδενίσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων και να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.


ο Αντρέα Μποτσέλι τραγουδά στο άδειο από κόσμο Ντουόμο

«Δεν θα είναι μια συναυλία με την κλασσική έννοια αλλά μια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί μέσω της μουσικής. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου να τραγουδήσω στον καθεδρικό ναό. Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή», είχε δηλώσει ο παγκοσμίου φήμης τενόρος.

Ο Μποτσέλι, του οποίου το ίδρυμα βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια είχε εκφράσει και την ανησυχία του για αυτό που θα αφήσει πίσω της η πανδημία. «Δεν ανησυχώ τόσο για το παρόν ούτε για τον ίδιο τον ιό αλλά για αυτό που θα συμβεί μετά», είχε δηλώσει.

Πηγές: kathimerini.gr
youtube.com

1 σχόλιο:

  1. Η εικόνα του Αντρέα Μποτσέλι να ψάλλει μόνος στον επιβλητικό καθεδρικό ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο, έκανε τον γύρο του κόσμου. Η συναυλία - προσευχή μεταδόθηκε ζωντανά σε όλον τον κόσμο με πάνω από 3 εκατομμύρια να την παρακολουθούν, ενώ το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχουν, ήδη, παρακολουθήσει 32 εκατομμύρια θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή