15 Απριλίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.4.2020

Παραβίασαν την καραντίνα στην Ινδία και υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές «συγγνώμη».
Βάζουν τα καλά τους ή έστω κάποιο παράξενο ένδυμα όταν βγαίνουν, εν μέσω καραντίνας, από το σπίτι τους για να πετάξουν τα σκουπίδια! 

Επίσκοπος στις ΗΠΑ που δήλωσε «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον Covid-19» απεβίωσε από την ασθένεια.

Ινδία: Μία «πρωτότυπη» τιμωρία για παραβάτες της καραντίνας

Μια «σχολική» τιμωρία επέβαλε η αστυνομία της Ινδίας, καινοτομώντας για άλλη μια φορά, σε δέκα αλλοδαπούς τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας: υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές «συγγνώμη».
Οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το Μεξικό, την Αυστραλία και την Αυστρία, συνελήφθησαν ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της Ρισικές, μιας πόλης στους πρόποδες των Ιμαλαΐων που έγινε γνωστή το 1968, όταν οι Beatles αποφάσισαν να απομονωθούν εκεί.
Οι δέκα τουρίστες υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές τη φράση: «Δεν τήρησα τους κανόνες απομόνωσης, λυπάμαι πολύ», ανέφερε ένας αστυνομικός, ο Βινόντ Σάρμα.
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Μαρτίου, όταν ολόκληρη η χώρα μπήκε σε καραντίνα, οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για έκτακτες ανάγκες, για παράδειγμα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα. Οι Ινδοί αστυνομικοί ξεχώρισαν από την αρχή για τις πρωτότυπες ή και αστείες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να «τιμωρήσουν» τους παραβάτες: σε κάποιες περιπτώσεις τους ανάγκαζαν να κάνουν… κάμψεις!


Πηγή: naftemporiki.gr 

Στη φωτογραφία επάνω αριστερά μικροπωλητής πουλάει καρύδες σε δρόμο ζωγραφισμένο με τον νέο κορωνοϊό στην πόλη Τσενάι της Ινδίας. Reuters / P. Ravikumar 

Πετώντας τα σκουπίδια με… στιλ

Ένα νέο παιχνίδι έχει αρχίσει να κερδίζει πολίτες που βρίσκονται σε καραντίνα σε όλο τον κόσμο, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού. Δεδομένου ότι για λόγους δημόσιας υγείας σε πολλές χώρες του κόσμου έχουν απαγορευθεί οι άσκοπες μετακινήσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι βάζουν τα καλά τους ή έστω κάποιο παράξενο ένδυμα όταν βγαίνουν από το κατώφλι της οικίας τους, ακόμη και για να πετάξουν τα σκουπίδια.

Από βραδινά φορέματα έως στολές βγαλμένες από ταινίες, λογική του παιχνιδιού «απαιτεί» το να «βλέπει» κανείς σαν πασαρέλα τα λίγα μέτρα έως τον κάδο απορριμμάτων.


Μάλιστα, αρκετοί δημοσιεύουν τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #BinIsolationOuting, υποστηρίζοντας πως αυτή η κίνηση βελτιώνει τη διάθεσή τους. 

Danielle Askew

Η συγκεκριμένη μόδα γεννήθηκε στην Αυστραλία από τη νηπιαγωγό Ντανιέλ Έισκιου (Danielle Askew), η οποία δημιούργησε στο Facebook την ομάδα "Bin Isolation Outing", ωστόσο σύντομα εξαπλώθηκε και σε μακρινότερες περιοχές του πλανήτη. 

Πηγή: Με στοιχεία από naftemporiki.gr
Δείτε φωτογραφίες στα: twitter.comsadanduseless.com

ΗΠΑ: Επίσκοπος που δήλωσε «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον Covid-19» απεβίωσε από την ασθένεια 

Παρά τις προειδοποιήσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων και τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης, ο επίσκοπος Τζέραλντ Γκλεν, πάστορας Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βιρτζίνια, είπε σε ένα κήρυγμα στις 22 Μαρτίου, «πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από αυτόν τον φοβερό ιό» και ανακοίνωσε ότι δεν φοβόταν να πεθάνει. 
Την επόμενη μέρα ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νορθάμ εξέδωσε εκτελεστική οδηγία απαγορεύοντας όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις 10 ατόμων και άνω. 
Λίγες μέρες αργότερα, στις 4 Απριλίου, η κόρη του Γκλεν δημοσίευσε ένα βίντεο, γνωστοποιώντας ότι τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγός του, η Μαρσιέτια Γκλεν, ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. 
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο επίσκοπος Τζέραλντ Γκλεν απεβίωσε από την ασθένεια του Covid-19». 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου