30 Απριλίου 2020

Απρίλιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Απριλίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα δεσπόζει η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της.

Αριστερά ένα χαρακτηριστικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (25.4.2020) για την καραντίνα. "Μένουμε Σπίτι" ολόκληρο τον μήνα και ριζώσαμε στην πολυθρόνα βλέποντας TV και τον Σωτήρη Τσιόδρα! Τελικά θέλουμε ...κλάδεμα! 


Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά: 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (3.4.2020). Συνοδεύοντας το "κατοικίδιο" για τις ανάγκες του, μπορούσε να πάει κανείς (παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας) και στην "κεκλεισμένων των θυρών" λειτουργία! Για τις δικές του "θρησκευτικές" ανάγκες. Και "τα σκυλιά δεμένα"!

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (15.4.2020). Από το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: "Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε αυτούς που έχουν λεφτά και σε αυτούς που θα πληρώσουν την κρίση"!

Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup). Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και ο Χριστός μόνος στο σταυρό... Άδεια ειδικού σκοπού και καραντίνα για τους δυο "ληστές"!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (18.4.2020). Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ανεβάζουν τη δημοτικότητα Μητσοτάκη. Αναμένεται η κορύφωσή της!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Πάσχα στις 19 Απριλίου με κλειστές, λόγω της πανδημίας, και τις εκκλησίες. Ανάσταση στο σπίτι και το "δεύτε λάβετε φως" ...μέσω TV:

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Άδεια για το τόσο διαφορετικό Πάσχα για πρώτη φορά ο ...Χριστός, που την απολαμβάνει με μια πίτσα God! 


Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (25.4.2020). Με τις πρώτες ενδείξεις ότι κερδίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας, η όποια συναίνεση  παίρνει τέλος! Επιστρέφουμε στην κανονικότητα! 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (26.4.2020). Αντισηπτικό, για την καταπολέμηση του κορωνοϊού με ...πλύση εγκεφάλου! Αμερικανική πατέντα, με την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ, δοκιμασμένο από τον ίδιο! 
Σημειώνεται εδώ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, παρερμηνεύοντας σχετικές έρευνες, ζήτησε να διερευνηθεί κατά πόσον "οι ενέσεις με απολυμαντικά και η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ιού"!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (28.4.2020). Να βγει κανείς ή να μην βγει; Ιδού το ερώτημα, ειδικά όταν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. "Βγαίνουμε από το σπίτι, μένουμε υπεύθυνοι" τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το σχέδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Στο σκίτσο μια παράφραση της Σαιξπηρικής φράσης "να ζει κανείς ή να μη ζει". 

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας". 

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάρτιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Φεβρουάριος 2020: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 
Ιανουάριος 2020: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου