13 Απριλίου 2020

Το Μοναχικό Πάσχα στο Βατικανό

Εμψυχωτικό μήνυμα και ευχαριστίες από τον Πάπα Φραγκίσκο, με αφορμή την Κυριακή του Πάσχα, που εόρτασε χθες η Καθολική Εκκλησία, ενώ ο Άγιος Πέτρος παρέμεινε έρημος. 

«Είναι η πιο σκοτεινή στιγμή, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας και την ελπίδα μας», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος. Είναι ένα διπλό μήνυμα: για τη σημασία και τη δύναμη της Ανάστασης, αλλά και για τη δοκιμασία που περνά φέτος ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Άγιος Πέτρος παρέμεινε έρημος, τόσο το Σάββατο το βράδυ για τη μεσονύκτια λειτουργία, όσο και χθες Κυριακή για την καθιερωμένη ευλογία του Ποντίφηκα Urbi et Orbi (Προς την Πόλη και τον Κόσμο). Στις δώδεκα το μεσημέρι οι καμπάνες των εκκλησιών της Ρώμης ήχησαν χαρμόσυνα, μαζί με εκείνες του Αγίου Πέτρου. Είναι ένας τρόπος να εμψυχωθούν οι Ιταλοί, οι οποίοι άρχισαν να κουράζονται μετά από έναν μήνα υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι. Αλλά και για να σταλεί το μήνυμα ότι, παρά τους τόσους θανάτους, παρά τον απεριόριστο πόνο, η ζωή συνεχίζει να υπερισχύει.

Αστυνομικοί φρουρούν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου 

Ο Φραγκίσκος, χθες το μεσημέρι, αναφέρθηκε στους συγγενείς των θυμάτων του κορωνοϊού, σε όσους δίνουν τη μάχη κατά της ασθένειας και στους τόσους πολίτες που περνούν το Πάσχα μόνοι τους, σε σπίτια ή σε νοσοκομεία. Ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τα σώματα ασφαλείας για την τεράστια προσφορά τους. Αλλά ζήτησε και από τους πολιτικούς «να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών και η επιστροφή στις καθημερινές τους δραστηριότητες, όταν αυτό καταστεί δυνατό».

Προς το παρόν πάντως τα έκτακτα μέτρα συνεχίζονται...

Πηγή: Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου