27 Απριλίου 2020

Γερμανική γκάφα: Σκίτσο παρουσιάζει την Ελλάδα ως παιδί της Τουρκίας!

Εύλογες απορίες κι αντιδράσεις προκαλεί η τουλάχιστον ατυχής εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, στην οποία η μαμά «Τουρκία», μια γυναίκα που συμβολίζει τη γειτονική μας χώρα εμφανίζεται να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα», ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία.

Το σκίτσο, σύμφωνα με την  "Καθημερινή", έχει πυροδοτήσει την αγανάκτηση μερίδας χρηστών στο Twitter, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί». Ακόμη και τούρκικοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γελούν ειρωνικά στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας. Πόσω μάλλον που οι επιδόσεις της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας υστερούν κατά πολύ αυτών της Ελλάδας. 

Το επίμαχο σκίτσο

To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρέχει ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Τελικά, μετά τις αντιδράσεις, το γερμανικό υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να αποσύρει το σκίτσο που εμφάνιζε την Τουρκία να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα».

Όμως, οι γερμανικές γκάφες δεν περιορίζονται μόνο στο παραπάνω σκίτσο:

Μια συγκλονιστική γελοιογραφία για το επιπόλαιο άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία: 

Γεια σου Κέβιν, τι κάνει η γιαγιά σου; φαίνεται να ρωτά ο κορωνοϊός τον μαθητή.

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η απόφαση να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία. Σοβαρές επιφυλάξεις και φόβους διατυπώνουν όχι μόνο πολλοί δάσκαλοι αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Η σχετική σύσταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μέρκελ είναι η σταδιακή επαναλειτουργία από τις 4 Μαΐου και δη μόνο για τους μαθητές μεγάλων τάξεων που δίνουν φέτος απολυτήριες εξετάσεις, Όμως, πολλά κρατίδια έχουν ήδη δρομολογήσει το σταδιακό και τμηματικό άνοιγμα των σχολείων με την αγωνία και ανησυχία χιλιάδων μαθητών, δασκάλων και γονέων να κορυφώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου