19 Απριλίου 2020

Mε πυροτεχνήματα και αίσθηση ευθύνης η φετινή διαφορετική Ανάσταση

Ένα διαφορετικό Πάσχα φέτος, μένοντας «σπίτι», μακριά από τις εκκλησίες και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά με αίσθηση ευθύνης και πνεύμα αλληλεγγύης, όπως ορίζουν τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Γιατί αυτό που προέχει αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η υγεία.

Μακριά λοιπόν από τον πατροπαράδοτο τρόπο, χιλιάδες πιστοί με μία λαμπάδα αναμμένη, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, έκαναν Ανάσταση από τα μπαλκόνια, τις βεράντες ή τους κήπους των σπιτιών, τις στιγμές που ο ουρανός της πόλης ή του χωριού φωτιζόταν από πυροτεχνήματα. 

Ανάσταση από το μπαλκόνι. INTIME NEWS / Ν. Παναγιωτόπουλος

Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον άδειο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών όπου τελούσε την Ακολουθία της Ανάστασης, τόνιζε: «Το φως νικάει το σκοτάδι. Τίποτε πια δεν μπορεί να μας φοβίσει. Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τη ζωή τη χαρά του Θεού...». 

Νωρίτερα, ο Δήμος Αθηναίων ενημέρωνε τους κατοίκους της Αθήνας πως την ώρα της Ανάστασης ο ουρανός σε επτά σημεία της Αθήνας θα φωτιζόταν από πυροτεχνήματα. «Με το "Χριστός Ανέστη", ας κοιτάξουμε ψηλά! Απόψε φωτίζουμε τον ουρανό με τα πυροτεχνήματα του δήμου. Από το μπαλκόνι, από το παράθυρο αλλά με πολλή αγάπη. Για το φως» σημείωνε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. 

Με αίσθηση ευθύνης λοιπόν και πνεύμα αλληλεγγύης γιορτάζουμε το φετινό διαφορετικό Πάσχα. Γιατί η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους εδώ, όρθιους. 

Από το "Afirimeno blog" Καλό Πάσχα
και Χρόνια Πολλά με Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου