7 Αυγούστου 2020

Εικόνες καταστροφής από τη μεγάλη έκρηξη στη Βηρυτό

Τουλάχιστον 135 νεκροί, 5.000 τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της ισχυρότατης έκρηξης το απόγευμα της Τρίτης, 4 Αυγούστου, σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου φυλάσσονταν εδώ και έξι χρόνια περισσότεροι από 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή βομβών, χωρίς να τηρούνται μέτρα ασφαλείας. Εδώ σε κάποιες εικόνες: 

Επάνω αριστερά: Εικόνα καταστροφής στο λιμάνι της Βηρυτού. Ένα ελικόπτερο του Λιβανέζικου στρατού πετάει πάνω απο το σημείο που έγινε η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Φωτογραφία: Reuters / Issam Abdallah.

Μεγάλη έκρηξη στην Βηρυτό. Καπνός στον ουρανό της Βηρυτού μετά την μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της πόλης. Φωτογραφία via Reuters / Karim Sokhn: 

«Παράθυρο» στην καταστροφή. Οι 2.750 τόνοι του χημικού λιπάσματος που προκάλεσαν την έκρηξη φυλάσσονταν 6,5 χρόνια σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού. Φωτογραφία: A.P. Photo / Hassan Ammar: 

Πανικός στους δρόμους της Βηρυτού. Άνθρωποι τρέχουν μακριά απο το σημείο της έκρηξης, στην Βηρυτό. Φωτογραφία: Reuters / Mohamed Azakir:

Η επόμενη μέρα στην Βηρυτό. Ένας άντρας, σε τζαμί στην Βηρυτό, μαζεύει τα σπασμένα γυαλιά που έχουν καλύψει το χαλί μετά την μεγάλη έκρηξη. Φωτογραφία: Reuters / Aziz Taher:

Πηγές: naftemporiki.gr, kathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση: Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου