3 Ιανουαρίου 2013

9 απλές συμβουλές για περιπτώσεις ληστείας κ.α.

Διαβάστε παρακάτω 9 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ληστές, απαγωγείς κλπ ή τουλάχιστον θα αυξήσουν τις πιθανότητες να απομακρυνθείτε αλώβητοι.

1. Ο Αγκώνας
Αν χρειαστεί να παλέψετε, θυμηθείτε ότι ο αγκώνας σας είναι το ισχυρότερο σημείο σας και χρησιμοποιήστε τον εναντίον του ληστή.

2. Πετάξτε το πορτοφόλι
Αν ο ληστής σας ζητήσει το πορτοφόλι σας, μην του το δώσετε χέρι με χέρι! Πετάξτε το μακριά και τρέξτε στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο ληστής θα είναι πιο πιθανό να κινηθεί προς το πορτοφόλι, παρά προς εσάς. Ακόμη και να επιχειρήσει να σας πυροβολήσει, στατιστικά οι πιθανότητες να σας πετύχει είναι ~4% και λιγότερο πιθανό να πετύχει κάποιο ζωτικό όργανο.

3. Τα πίσω φώτα ενός αυτοκινήτου
Αν σας απαγάγουν και σας βάλουν στο πορτ-μπαγκάζ, σπάστε με κλωτσιές τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου και βγάλτε το χέρι σας από την τρύπα για να σας αντιληφθούν άλλοι οδηγοί (ενώ ο απαγωγέας δε θα μπορεί να αντιληφθεί τίποτα έτσι).

4. Πρώτη κίνηση: Κλειδώστε το αυτοκίνητο
Όταν μπείτε στο αυτοκίνητο για να φύγετε, μην αρχίσετε να τακτοποιείτε / ψάχνετε πράγματα κλπ! Κλειδώστε την πόρτα και φύγετε, διαφορετικά είναι μία από τις ιδανικές στιγμές για έναν εγκληματία να σας επιτεθεί!

5. Ρίχτε το αυτοκίνητό σας σε έναν τοίχο
Αν κάποιος μπει στη θέση του συνοδηγού / στα πίσω καθίσματα και υπό την απειλή του όπλου σας πει να οδηγήσετε, μην οδηγήσετε εκεί που θέλει εκείνος! Πατήστε γκάζι και ρίξτε με φόρα το αμάξι σας πάνω σε έναν τοίχο. Εσάς θα σας προστατέψει ο αερόσακος, ενώ πιθανότατα εκείνον όχι. Στη χειρότερη περίπτωση θα είστε και οι δύο αναίσθητοι και ο κόσμος δίπλα θα πλησιάσει το αυτοκίνητο για να δει το ατύχημα.

6. Προσοχή στα φορτηγάκια / βαν
Αν έχει παρκάρει δίπλα σας φορτηγάκι / βαν, προτιμήστε να μπείτε από την πόρτα του συνοδηγού. Είναι συνήθης τακτική των απαγωγέων να παρκάρουν από την πλευρά του οδηγού και να περιμένουν να επιστρέψετε στο αυτοκίνητό σας. Αν πάλι δείτε κάποιον να περιμένει στο διπλανό αυτοκίνητο, καλύτερα μην επιστρέψετε στο αυτοκίνητό σας χωρίς συνοδεία.

7. Μην βοηθάτε τους πάντες
Οι εγκληματίες συχνά εκμεταλλεύονται την καλοσύνη των άλλων ανθρώπων και ζητούν κάποια βοήθεια πρωτού τους επιτεθούν (π.χ. ένας τυφλός που θέλει να τον πάτε στο αυτοκίνητό του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου