18 Ιανουαρίου 2013

Ατάκες από τη σύγκρουση Τσίπρα - Βενιζέλου στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Με τη σφοδρή σύγκρουση Ευ. Βενιζέλου και Αλ. Τσίπρα κορυφώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής στις 17.1.2013 για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. 
Στο πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά πολιτικό πινγκ πονγκ διατυπώθηκαν καταγγελίες για πολιτικό ρεσάλτο, αθλιότητες και συκοφαντίες. 
Ας δούμε μερικές: 

Αλέξης Τσίπρας: 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επιχειρούμενη προσπάθεια συγκάλυψης, τόνισε ότι στόχος της είναι να μην μπει κανείς στο «ιερό άβατο». «Το ιερό άβατο είναι η διασύνδεση των λογαριασμών και οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες. Και αγωνιάτε κύριοι της κυβέρνησης μήπως αποκαλυφθούν. Οι σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων, με κοινό παρονομαστή τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία» υπογράμμισε.

Στο στόχαστρο του Αλ. Τσίπρα βρέθηκε παράλληλα και ο Αντώνης Σαμαράς. «Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας είναι προφανής και έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αντώνης Σαμαράς, που δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καυτηριάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Απαντώντας στον Ευ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα», και δήλωσε ότι, παρά το γεγονός πως το κόμμα του επιθυμεί διακαώς την προσφυγή στις κάλπες, ποτέ δεν συνέδεσε την προανακριτική επιτροπή με την παραμονή της κυβέρνησης. «Το σύστημα της κλεπτοκρατίας, αυτό στοχοποιούμε, που έστειλε τη χώρα στα βράχια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται ο «ανθός» της ελληνικής κοινωνίας που προστατεύεται.

Τόνισε ότι ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία. «Μας είπε για το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία για να καλύψει τους έρωτες που κατέληξαν σε γάμο με τη διαπλοκή» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στις αιχμές του Ευ.Βενιζέλου για συναντήσεις με εφοπλιστές που δεν γνωστοποιεί στο Τύπο, ο Αλ. Τσίπρας αντέτεινε ότι τους συναντά και τους ζητά να πληρώσουν φόρους γιατί η κοινωνία στενάζει. «Μας έλεγαν για κρίση και χρεοκοπία και πλήρωνε ο μέσος Έλληνας. Την ίδια ώρα κρατούσαν στα συρτάρια τα στικάκια με τους φοροφυγάδες» τόνισε.

Έκανε λόγο για διαπλεκόμενη χρεοκοπία «μια συμμορία διαπλοκής και διαφθοράς» αλλά και για «τρίγωνο της αμαρτίας τραπεζοκρατίας και μιντιαρχίας» που στηρίζουν με πάθος το μνημόνιο. «Θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι με ρεσάλτο, αλλά δημοκρατικά» τόνισε 
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Ευάγγελος Βενιζέλος: 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «γκεμπελικό δίκτυο συκοφαντικών διαρροών» και για «κομματικό παρακράτος οργανωμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε συγκεκριμένα για «συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, που επενδύουν στο αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας».  «Δεν έμεινε τίποτα άλλο, έμεινε το ρεσάλτο με στόχο το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας. Γι' αυτό πρέπει να χτυπηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» είπε ο Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ομολογημένο στόχο, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας 
τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ ως «επαγγελματίες ασυγκράτητους συκοφάντες».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από ένα «δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών». Στοχοποίησε για ευθύνες τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως υποστήριξε ως «αυτουργοί» είχαν και έδιναν στοιχεία και στικάκια σε δημοσιογράφους. «Κάποιος είχε βγάλει πολλά αντίγραφα και τα μοίραζε», είπε ο Βενιζέλος.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, παραπαίετε ανάμεσα στις παλιές αριστερίστικες πρακτικές και τις πιο αρνητικές όψεις του συμβατικού παλαιοκομματισμού. Είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και την αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης», επεσήμανε.

Παράλληλα ο 
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για αμηχανία και αντιφάσεις την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «εκτεθήκατε από τις αποκαλύψεις» και περίμενε ότι θα αποσύρουν την πρόταση. «Αντί για αυτό κρυφτήκατε πίσω από την ιστορία με τις κάλπες. Αδειαστήκατε τελείως. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να την κάνετε μοχλό μίας άθλιας πολιτικής σκευωρίας» είπε.

Υπενθυμίζοντας, δε, το «'89», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι τους καταδιώκει και ότι αποκαλύπτεται «αταβισμός των κατηγόρων δεύτερης γενιάς!». «Την πατήσατε όμως», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Διάλογοι Τσίπρα - Βενιζέλου:

Για τη δημοσίευση της λίστας: 
Αλ. Τσίπρας: Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν είναι πρόβλημα η απόκρυψη, αλλά η δημοσιοποίηση της λίστας από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο - εκδότη. 
Ευ. Βενιζέλος: Υπηρεσία προσέφερε και σε εμένα που το δημοσίευσε. Το θέμα μου είναι ότι του το δώσατε. Εσείς το είχατε και το δώσατε. 

Για ταξίδια και δόση: 
Ευ. Βενιζέλος: Θα μου πείτε τώρα εμένα πώς γίνεται η διαπραγμάτευση με τον κ. Σόιμπλε και τι σημαίνουν τα ταξίδια από την Αργεντινή και τη Βραζιλία και την Ουάσιγκτον; Νομίζετε ότι παίρνετε έτσι το επίχρισμα ενός πολιτικού ηγέτη που είναι αποδεκτός από τη διεθνή κοινότητα; Εάν σας ζητήσουν να υπογράψετε για την επόμενη δόση θα το κάνετε; 
Αλ. Τσίπρας: Εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε γιατί ζητάνε υπογραφές απ' αυτούς που κρατάνε στο χέρι, όσους βρίσκονται στις λίστες της Siemens και Λαγκάρντ. 

___________________
Πηγές:
www.ethnos.gr , www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου