9 Ιανουαρίου 2013

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για Χατζηιωάννου και Sprider Stores

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα, υπέβαλαν την 8η Ιανουαρίου 2013 ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ και η θυγατρική της αλυσίδα ειδών ένδυσης Sprider Stores ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώην μέλη του ΔΣ της Sprider Stores, διώκονται για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό (τον Φεβρουαρίου του 2012 που είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες) και απόπειρα απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών με στόχο την είσπραξη ασφάλειας ύψους 16 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιρειών, η υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία του άρθρου 99 κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και την προστασία των εταιρειών έναντι των πιστωτών τους. Τέλος, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, θα επιτευχθεί η αναδιάρθρωση των οφειλών και η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των εταιρειών.

Σημειώνεται ότι τα πρώην μέλη του ΔΣ της Sprider Stores, διώκονται για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών, και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται κατά την Εισαγγελία να σχεδίασαν τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τον περασμένο Φεβρουάριο τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της επιχείρησης στην Ανθούσα, ώστε να εισπράξουν την ασφάλεια ύψους 16 εκατ. ευρώ...

Οι Σάββας και Αθανάσιος Χατζηιωάννου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν στο τιμόνι της Sprider Stores τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της μεγάλης πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και αρχικά είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες που είχαν προκαλέσει έκτροπα και στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου. Όταν έγινε καταγραφή των ζημιών από την εταιρεία ανακοινώθηκε πως το κόστος σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό -που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που εγκαταστάσεις της Sprider Stores έπαιρναν φωτιά. Το 2004 είχε καεί αποθήκη της εταιρίας στον Αλιμο και το 2008 παρανάλωμα του πυρός είχαν γίνει τα καταστήματα της Λυκόβρυσης και της Ερμού. Όλα τα περιστατικά είχαν αποδοθεί σε άγνωστους εμπρηστές.

Απάντηση Αθ. Χατζηιωάννου για την ποινική δίωξη: "Θεωρούμε αδιανόητο να μας απαγγέλλονται κατηγορίες για αυτή την τρομερή καταστροφή που υπέστη η εταιρεία μας από την οποία εμείς οι ίδιοι έχουμε πρώτιστα πληγεί", υπογραμμίζει ο κ. Αθανάσιος Χατζηιωάννου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Sprider Stores Α.Ε. με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την πυρκαγιά σε αποθήκες της Sprider. Ο ίδιος σημειώνει ότι η πυρκαγιά "ήταν ένα σημαντικότατο πλήγμα από την οποία ούτε η εταιρεία, ούτε η οικογένειά μου ως βασικοί μέτοχοι αυτής δεν είχαμε κανένα συμφέρον και απολύτως τίποτα να κερδίσουμε".

___________________________

Πηγές: Capital.gr και Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις των εταιρειών στο ΧΑ.Λεπτομέρειες στα: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1680403
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1672400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου