23 Ιανουαρίου 2013

Dallara: Στις αγορές η Ελλάδα το 2014/2015

Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2014 - 2015, εκτίμησε ο επικεφαλής του IIF Ch. Dallara, μιλώντας στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, όπως αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το "euro2day". Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στην πραγματική οικονομία ώστε να τονωθεί η ανάκαμψη. 

Αρκετά αισιόδοξη λοιπόν η εκτίμηση του κ. Dallara, ιδίως αν συγκριθεί με εκείνη του ΔΝΤ, το οποίο σε πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα υποστήριξε το σενάριο ότι η χώρα θα επιστρέψει "διστακτικά" στις αγορές το 2018, ανακτώντας πλήρη πρόσβαση το 2020. 

"Αυτή η κυβέρνηση δείχνει να τα καταφέρνει", υπογράμμισε ο κ.Dallara "και πιστεύω πως εάν ανεμπόδιστα προχωρήσει μπροστά τότε θα καταφέρει να επαναφέρει το κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία" συμπλήρωσε.

Ο κ. Dallara επανέλαβε επίσης τις προειδοποιήσεις του ότι το θέμα της Κύπρου δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία, καθώς υπάρχουν ρίσκα μετάδοσης, ενώ τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης.

______________
Πηγή: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου