30 Ιανουαρίου 2013

Αισιόδοξος ο Διοικητής της ΤτΕ κος Προβόπουλος

«Πιστεύω ότι τα χειρότερα τελείωσαν και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι πλέον», δήλωσε, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση των Financial Times, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
Υπέρ της αισιοδοξίας «συνηγορεί το γεγονός ότι έχουν ψηφισθεί όλοι οι νόμοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τον βηματισμό της για την εφαρμογή όλων των επί μέρους τμημάτων του προγράμματος». 

Η ανταγωνιστικότητα της χώρας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Από το 2001 ως το 2009 η Ελλάδα σε όρους ανταγωνιστικότητας κόστους έχασε 31%. Μέχρι σήμερα έχει ανακτήσει το 75% αυτής της απώλειας.

Σχετικά με την εκροή των καταθέσεων από το 2009 και μετά, ο κος Προβόπουλος ανέφερε ότι «ο Ιούνιος ήταν ο χειρότερος μήνας εκείνης της περιόδου. Ως και τότε είχαμε χάσει καταθέσεις 87 δισεκατομμυρίων. Από τον Ιούνιο ως το τέλος του Δεκεμβρίου γύρισαν πίσω καταθέσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ». Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών προέρχεται από «τα στρώματα» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,  ο Διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι πιστεύει «ότι μπορεί να επιτευχθεί η συμμετοχή ιδιωτών στον τραπεζικό τομέα σε ποσοστό 10%».

Τέλος, δεδομένου ότι η ψυχολογία έχει βελτιωθεί, «τη χρονιά αυτή διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο κος Προβόπουλος.

___________________________
Πηγή: www.euro2day.gr της 29.1.2013 Ολόκληρη η συνέντευξη στο: 
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/754610/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου