15 Ιανουαρίου 2013

Αισιόδοξος ο Λ. Παπαδήμος για την ολοκλήρωση της ελληνικής προσπάθειας

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ όπου του απονεμήθηκε το βραβείο αριστείας του Ιδρύματος.

Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες μιας βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και των προϋποθέσεων μείωσης της ανεργίας, είπε ο κ. Παπαδήμος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του για τις δυσκολίες που περνούν περισσότεροι από ένα εκατ. συμπολίτες μας που βρίσκονται στην ανεργία.

Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες δουλειά δεν γίνεται. Μπορεί να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα για καιρό, τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας όμως ότι θα πρέπει να εμπλουτιστεί με μέτρα κατά της ανεργίας, τόνωσης της ζήτησης και της αύξησης της παραγωγής.

Τέλος, αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στην ανάγκη συναίνεσης σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικής για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Πηγές: kathimerini.gr και in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου