12 Μαρτίου 2014

Ρωσία - Ουκρανία... ανταλλάσσουν τώρα και εντάλματα σύλληψης

Ένταλμα σύλληψης του αρχηγού της ουκρανικής ακροδεξιάς Ντμίτρι Γιάρος, ηγέτη του Δεξιού Τομέα, εξέδωσε σήμερα ρωσικό δικαστήριο με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας. Σε… απάντηση, οι νέες δικαστικές αρχές της Ουκρανίας εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον των φιλο-ρώσων ηγετών της Κριμαίας πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου με το ερώτημα της προσάρτησης της ουκρανικής αυτής περιοχής στη Ρωσία.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Μόσχας Μπασμάνι αποφάνθηκε ότι ο Γιάρος, ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες του κινήματος διαμαρτυρίας που ανέτρεψε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πρέπει να συλληφθεί «για τις δημόσιες προτροπές του σε τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες μέσω των μέσων ενημέρωσης».

Ωστόσο η δράση του Γιάρος είναι γνωστή. Ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα στις ομιλίες του καλεί τους οπαδούς του να καταστρέψουν την «Αυτοκρατορία της Μόσχας», αποκαλεί την ΕΕ «γραφειοκρατικά τέρατα των Βρυξελλών», ενώ προκαλεί και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα με τα αντισημιτικά του συνθήματα.

Πηγή: www.topontiki.gr 12.03.2014
http://www.topontiki.gr/article/69649/Rosia---Oukrania-antallassoun-tora-kai-entalmata-sullipsis






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου