27 Μαρτίου 2014

Έκλεισε και το YouTube ο Ερντογάν

Μία εβδομάδα μετά το λουκέτο που έβαλε στο Twitter, η τουρκική κυβέρνηση (με απόφαση της Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας) μπλοκάρισε σήμερα Πέμπτη και την πρόσβαση στο YouTube.

Και δεν φαίνεται να σταματά εκεί. Σύμφωνα με το Reuters, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ενδέχεται να μπλοκαριστούν και άλλες πλατφόρμες των social media (εκτός από το YouTube και το Twitter), «αν οι χρήστες αναρτήσουν οπτικοακουστικά αποσπάσματα ή έγγραφα που απειλούν την εθνική ασφάλεια». Έτσι ονομάζεται τώρα: "απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας".

Αφορμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στάθηκε η διαρροή στο YouTube μιας υποκλαπείσας ηχογραφημένης συνομιλίας που φέρεται να έγινε μεταξύ ανώτατων κρατικών αξιωματούχων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούνται πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Τον αποκλεισμό του YouTube καταδίκασε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών Νέλι Κρους, η οποία χαρακτήρισε την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης «πράξη απελπισίας» που προκαλεί θλίψη. «Εκφράζω την υποστήριξή μου στους υποστηρικτές της πραγματικής ελευθερίας και της δημοκρατίας» είπε η επίτροπος και πρόσθεσε ότι η «η Ευρώπη είναι υπέρ του ανοιχτού Διαδικτύου και της ελεύθερης έκφρασης σε αυτό».

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου